Foto-expozitia Flora si vegetatia din campii la Muzeul Brailei

Foto-expozitia Flora si vegetatia din campii la Muzeul Brailei
Foto-expozitia Flora si vegetatia din campii la Muzeul Brailei

In luna august 2013, brailenii si nu numai, iubitorii de flori si de natura, sunt asteptati la Sectia de Stiinte ale Naturii a Muzeului Brailei din parcul Monument unde va fi expusa foto-expozitia cu tema: Flora si vegetatia din campii.

Expozitia se doreste a fi un mic indrumar floristic, care prezinta sub forma de planse color, cele mai cunoscute reprezentante ale regnului vegetal pe care le intalnim la campie, atat in flora spontana, cat si cultivate.

Desi aparent banale, plantele din flora spontana poseda proprietati dintre cele mai interesante din punct de vedere terapeutic, unele dintre ele fiind singura sursa de a obtine materia prima atat de necesara industriei de medicamente.

Insa, acesta nu este singurul domeniu in care plantele detin un rol important, ele fiind apreciate si din punct de vedere culinar sau aromatic, unele sunt folosite in agricultura ca plante furajere, altele sunt melifere sau tehnice, folosite in diferite ramuri ale industriei.

Pentru a cunoaste cat mai multe aspecte interesante cu privire la plantele de langa noi, cum ar fi arborii sau plantele de prin parcuri sau gradini, de pe ogoare, de la marginea drumurilor ori din paduri, Sectia Stiintele Naturii a Muzeului Brailei invita publicul sa viziteze foto-expozitia deschisa pe tot parcursul lunii august 2013 la sediul sectiei din Parcul Monument.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente