FOTO: Fermierii francezi au blocat sase drumuri dinspre Spania si Germania pentru a impiedica patrunderea produselor straine in tara

Agricultorii francezi au declarat luni ca au blocat si au intors din drum 300 de camioane care importa produse alimentarea din Germania.

0,,18603245_303,00 25-Farmer-Blockade-AFP 10568422 54259421_h38366695_wide-c70e5a3fafc9084d9c8f5ed6f424305976f781c9-s900-c85
Sase drumuri dinspre Spania si Germania au fost blocate de fermieri, care protesteaza din cauza scaderii preturilor la produsele alimentare autohtone, care i-a adus in pragul falimentului. Protestul fermierilor are ca scop impiedicarea patrunderii produselor straine in tara.

„Am oprit deja intre intre 200 si 300 de camioane care transporta produse pe care noi le consideram concurenta”, a declarat pentru AFP Franck Sander, presedintele filialei locale a Federatiei Departamentelor si Sindicatelor Exploatatiilor Agricole (FDSEA).

Acesta a mai precizat ca peste o mie de muncitori agricoli au luat parte la blocarea drumurilor.

Si autostrada din sud-vestul regiunii Haute – Garonne a fost blocata de fermierii francezi, acestia rascolind toate camioanele care au venit din Spania.

„Fermierii au rascolit zeci de camioane din Spania pe o autostrada din sud-vestul regiunii Haute – Garonne , amenintand sa descarce orice carne sau fructe gasesc.

Ei au folosit aproximativ 10 de tractoare pentru a bloca autostrada”, a spus Guillaume Darrou , secretar general al tinerilor fermieri din Haute – Garonne.

Protestul a inceput duminica seara, cand fermierii francezi au oprit 12 camioane sa treaca granita, acestea fiind nevoite sa se intoarca.

Aceasta actiune vine la o saptamana dupa ce fermierii au blocat orase, drumuri si situri turistice in intreaga Franta, in semn de protest fata de scaderea preturilor la produsele alimentare, fapt pentru care ei dau vina pe competitia straina, pe supermarketuri si distribuitori.

Fermieri au descarcat gunoi de grajd in orase, au blocat accesul pe drumuri si la autostrazi si i-au impiedicat pe turisti sa ajunga la Muntele Saint Michel, in nordul Frantei, unul dintre cele mai vizitare locuri din tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *