CE BEM, CE MINCAM – Are patru indulcitori
Produsul analizat este un amestec de noua aditivi alimentari, apa si arome sintetice care ii dau impresia consumatorului caar bea suc de fructe de padure. De fapt, nu face altceva decit sa il imbolnaveasca.

Pe eticheta gasim scris cu litere mari: “Fructe de padure - bautura racoritoare necarbonatata, cu aroma de fructe de padure si indulcitori”. Putem crede ca produsul din sticla este unul natural, care nu ne poate afecta sanatatea. Numai ca citind eticheta ne lamurim. Ingredientele bauturii sint: “Apa, acidifiant acid citric E330, aroma naturala, amestec de indulcitori: ciclamat de sodiu E 952, zaharina E954, aspartam E951, acesulfam K E950, conservant: benzoat de sodiu E 211, stabilizator: guma arabica E414, coloranti: azorubina E122, albastru patent E131”.

ANALIZA.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, ii face produsului urmatoarea descriere, bazindu-se pe datele oferite de eticheta: “Bautura necarbonatata, din care lipsesc fructele de padure, fiind in realitate un amestec de apa cu aditivi alimentari periculosi pentru sanatate”. Mai mult, produsul nu are nici o legatura cu fructele de padure in afara de aroma artificiala si de aceea nu are calitatile sanogene ale fructelor de padure proaspete.

Pentru indulcirea produsului s-au folosit edulcoranti chimici de sinteza fara valoare energetica si de aceea nu este indicat persoanelor sanatoase, care au nevoie de un aport caloric, ne spune specialistul nostru. Combinatia de aditivi alimentari utilizata de producator este nociva, majoritatea E-urilor fiind cancerigene.
Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here