Fumatorii isi pierd parul

0
1790

Fumatorii isi pierd parul Tutunul accelereaza imbatranirea pielii, dar, de parca asta nu ar fi de ajuns, el mareste si riscul caderii parului.

Din pacate, se vorbeste putin despre acest lucru, dar studii facute in acest sens arata foarte clar ca exista o alopecie provocata de fumat.

Tutunul, toxic pana la radacina firului de par

Lista neplacerilor cauzate de tutun este incredibil de lunga si nu este deloc inchisa. Fara a mai vorbi de riscurile – cancer la plamani, boli cardiovasculare, lezarea cailor respiratorii, fumatul afecteaza, de asemenea, fertilitatea si nasterea bebelusilor. In aceeasi masura accelereaza procesul de imbatranire a pielii si ataca parul. Nimic surprinzator daca tinem cont de faptul ca o tigara contine peste 4.000 de substante chimice. Iar parul are aceasta particularitate de a conserva pe termen lung tot ceea ce se inhaleaza. De aceea, nicotina se gaseste intr-o cantitate mare in firele de par ale fumatorilor.

Fumatorii, albesc mai repede

Asupra dezvoltarii firului de par au loc si alte repercursiuni . Fumatul va avea ca efect negativ lipsirea anumitor substante hranitoare indispensabile vitalitatii si stralucirii (aminoacizi, complexul de vitamine B, oligoelemente etc). Din acest motiv fumatorilor li se grizoneaza parul mult mai repede. De asemenea, tutunul are repercursiuni si asupra cresterii parului, favorizand caderea acestuia, deoarece substantele chimice ce se gasesc in compozitia tigarilor deterioreaza genomul capilar.

Alopecia, generata de fumat

Asemenea celulelor canceroase, celulele capilare au particularitatea de a se divide foarte rapid. Astfel parul creste foarte repede, reinnoirea este permanenta si rapida. Adesea, specialistii compara alopecia generata de chimioterapie, cu cea generata de tutun. In ambele cazuri, atat fumatul tigarilor cat si chimioterapia au efecte toxice asupra celulelor care se dezvolta foarte rapid.

Astfel, riscul crescut al alopeciei se impune a fi adaugat in lista cauzelor care pot motiva fumatorii sa renunte la acest viciu, pentru ca renuntarea la tutun contribuie la stoparea caderii parului, si mentinerea acestuia suplu si stralucitor.

Sursa: Acasa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.