Detoxifiere cu sucuri naturale

Un ghid bun de pastrat si consultat in fiecare anotimp! Sucurile din fructe, legume si zarzavaturi sunt adevarate concentrate de vitamine, fermenti, substante minerale, oligoelemente si acizi organici. De aceea, sunt recomandate de medici in boli grave si, nu o data, curele cu sucuri naturale au salvat vieti. Adeptii stilului de viata naturist insista asupra…

Citește mai departe

Ghid al plantelor medicinale

Afla care sunt principalele proprietati ale plantelor si cum poti sa le folosesti. AGRISE (RIBES UVA-CRISPA) Agrisele au o mare valoare medicinala, fiind bogate in saruri minerale si vitamine. Substante active importante: vitaminele A, B1, B2, C si P, calciu, potasiu, sodiu, fosfor, acizi – mai ales acidul citric, dar si acidul malic sau tartric,…

Citește mai departe

Usturoiul – un antibiotic natural care poate preveni chiar cancerul

Mancare traditionala gatita din produse ecologice din care sa nu lipseasca – pe cat posibil – usturoiul este recomandarea nutritionistilor maramureseni, mai ales acum cand fast food-urile si alimentele gen “take away” au invadat piata. Specialistii spun ca usturoiul este antibioticul natural care are numeroase calitati terapeutice, putand preveni boli dintre cele mai grave, cum…

Citește mai departe

Indulcitor natural pe baza de stevie

De curand in farmacii a aparut un indulcitor natural pe baza de stevie. Prin efectul antibacterian si antifungic pe care il are produsul inhiba cresterea si reproducerea microorganismulor implicate in aparitia cariilor dentare. Laboratoarele Remedia au lansat de curand un nou supliment alimentar. Denumit Green Sugar, acesta este un indulcitor natural, fara calorii, pe baza…

Citește mai departe

Sarea – aliment indispensabil organismului

Nutritionistii recomanda consumul de sare imbogatita cu iod pentru a preveni tulburarile de natura endocrina Medicii nutritionisti spun ca sarea ajuta la mentinerea volumului lichidelor extracelulare, ceea ce o transforma intr–un aliment indispensabil organismului. „Doza optima este de 5 grame pe zi, considerand inclusiv sarea -ascunsa- in diferitele alimente, deoarece exista sare pana si in…

Citește mai departe