Cea mai noua tehnologie de fertilizare in legumicultura, fertilizarea cu CO2.

Cea mai noua tehnologie de fertilizare in legumicultura, fertilizarea cu CO2.
Cea mai noua tehnologie de fertilizare in legumicultura, fertilizarea cu CO2.
Cea mai noua tehnologie de fertilizare in legumicultura, fertilizarea cu CO2.

Faceti cunostinta cu cea mai noua tehnologie de fertilizare in legumicultura, fertilizarea cu CO2

Dupa testari repetate atat in ferma noastra cat si in alte ferme din tara si din Ungaria am ajuns la concluzia ca Lithovit este un produs care ajuta plantele pe care a fost aplicat sa devina mai viguroase, radacina se dezvolta mai bine, culoarea plantelor s-a schimbat intr-un verde mai inchis, iar tulpina si frunzele au crescut mai alert.

Legumele tratate au dezvoltat deasemenea o toleranta mai mare pentru seceta lucru care la alte produse nu s-a observat. Din contra, pe timp de seceta, un foliar clasic nu are efect deoarece planta este stresata. Prin tratamentul cu Lithovit s-a constatat in primul rand o crestere semnificativa de productie.

Cele mai vizibile rezultate, care se pot vedea si in imaginile de mai jos, s-au obtinut pe culturile legumicole de cartofi, ceapa, usturoi, tomate, castraveti, salata verde, varza, conopida si ardei gras.   

Rezultate excelente se pot observa la numai cateva zile dupa aplicare si deasemenea se observa o imbunatatire continua fata de plantele martor.

Este produs exclusiv in Germania de catre GMBH Zeovita si este vandut in peste 50 de tari (America, Canada, China, India, Ucraina, Africa, Europa). Lithovit este obtinut prin macinarea foarte fina (< 10μm) a dolomitei (depunere de alge marine) in sistem nanotehnologic, iar prin continutul de 75% de carbonat de calciu poate creste procentul de CO2 in planta de la 0,04 l% la 0,1-1% si intervine in metabolismul acesteia reducand consumul de apa cu pana la 50% asigurand o productivitate sporita 10-30%. Se poate folosi cu succes si in agricultura ecologica, in cultura cerealelor, pomicultura etc.

 

      Alte avantaje pe langa avantajul major ca este un produs 100% natural ar fi :

  • imbunatateste recolta cu 15-20 %, calitatea si capacitatea de depozitare
  • sporeste cresterea si intensifica activitatea clorofiliana
  • creste rezistenta plantelor si vitalitatea acestora, mai ales in caz de stres fiziologic
  • creste toleranta fata de inghet, seceta si rezistenta fata de daunatori
  • amelioreaza alimentarea plantei cu oligoelemente importante
  • reduce necesarul de apa cu pana la 50 %
  • ajuta la formarea de radacini mai puternice si mai bine ramificate
  • optimizeaza valoarea de pH a plantei pentru o mai buna utilizare a ingrasamintelor

 

 

Modul de utilizare la legume :

Cartofi

2 utilizari, prima la 15 zile dupa dezvoltarea primei frunze, iar a doua se va aplica 21 de zile mai tarziu.

Salata si legume

2 utilizari, prima la plantare, a doua la 21-28 de zile mai tarziu.

Rosii

3 utilizari la o distanta de 21-28 de zile de la a doua frunza sau de la plantare.

Varza

2 utilizari, prima dupa plantare, iar a doua la o distanta de 21-28 de zile

Ceapa si usturoi

2 utilizari, prima dupa rasarire, iar a doua dupa 21-28 de zile.

Ardei gras

2 utilizari, prima dupa plantare, iar a doua la o distanta de 21-28 de zile.

 

Se recomanda 2-3 tratamente, prima cu 1 kg/ha Lithovit® Baza dupa care se poate repeta cu Baza sau se opta pentru un produs care asigura plantelor si substantele nutritive in doza de 1-1,5 kg/ha/aplicare.

Se poate amesteca cu orice alt produs fitosanitar cu recomandarea sa nu se aplice la temperaturi de peste 25 °C .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *