Ponta: Nu exista vreo dovada ca tehnologia de explorare a gazelor de sist afecteaza mediul

Ponta: Nu exista vreo dovada ca tehnologia de explorare a gazelor de sist afecteaza mediul
Ponta: Nu exista vreo dovada ca tehnologia de explorare a gazelor de sist afecteaza mediul

Premierul Victor Ponta a declarat vineri ca, pana la ora actuala, nu exista dovezi stiintifice ca tehnologia de explorare a gazelor de sist afecteaza mediu.

„Nu tratez in gluma ingrijorarile privind mediul si efecte (n.r. explorarilor) pe termen mediu si lung. Le tratez foarte serios, citesc tot ce apare din punct de vedere stiintific si pana in acest moment nu exista niciun fel de dovada ca aceste tip de tehnologie afecteaza mediul. Insa trebuie sa fii foarte atent si sa vezi, sa vezi ce se intampla in America, unde deja se exploateaza pe scara foarte larga, sa vezi ce se intampla in alte tari”, a spus Victor Ponta, la B1 TV.

Premierul a mai afirmat ca nu se va face nicio explorare daca autoritatile locale se vor opune.

El a mai spus ca alimentarea cu gaze a Romaniei reprezinta o problema strategica si ca tara noastra trebuie sa identifice si alte surse.

„Romania are de ani de zile are o problema strategica. O parte importanta din consumul nostru de gaze, si cand vorbesc de gaze – in general deja oamenii de gandesc la gazele cu care se incalzesc iarna si sunt importante -, dar eu ma gandesc, alaturi de ceea ce ii costa pe oameni sa se incalzeasca in case, ma gandesc la industrie, pentru in momentul in care creste pretul la gaze, industria nu mai e competitiva, in momentul in care iti scade, devine din nou competitiva. Vreau sa va spun ca Statele Unite exploatand gaze de sist foarte ieftine, isi readuc industriile in SUA. Si atunci ideea noastra – si aici cred ca a tuturor guvernelor, nu doar a mea – este de a gasi alte surse”, a sustinut Ponta.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente