Fumatul Interzis, din ianuarie 2013. Noua lege interzice fumatul in taxiuri, parcuri si universitati

0
510
Fumatul Interzis, din ianuarie 2013. Noua lege interzice fumatul in taxiuri, parcuri si universitati
Fumatul Interzis, din ianuarie 2013. Noua lege interzice fumatul in taxiuri, parcuri si universitati

De la 1 ianuarie 2013 nu se va mai fuma in taxiuri, masini de serviciu, parcurile pentru cei mici, sau universitati. De asemenea, patronii de restaurante, care vor sa aseze scrumiere pe mese, vor fi nevoiti sa interzica accesul minorilor in incaperi.

Noua lege impotriva fumatului a fost intocmita la cererea Uniunii Europene. Nimeni nu poate insa sa spuna in ce masura romanii o vor respecta. Chiar in curtea unui spital de plamani, pacientii si medicii fumeaza impreuna. Proba de foc va fi dupa 1 ianuarie, cand amenzile pentru fumatul in loc nepermis vor urca pana la 5000 de lei.

Consumul de tutun e si acum interzis in institutii publice, spitale si scoli. Noua lege adauga pe lista orice spatiu inchis folosit in comun – mall-uri, cofetarii, expozitii. Plus toate mijloacele de transport in comun, masinile de serviciu, taxiurile si ambulantele.

Fumatul este un comportament dobandit. Copiii, adolescentii si tinerii imita ce vad la adultii din jur si se pare ca orientarea catre a fi fumator poate incepe la 2-3 ani.

Noua lege interzice fumatul in toate locurile de joaca, inclusiv in cele deshise si in parcuri. Cei mici ar scapa astfel si de fumatul pasiv. Adolescentii de azi incearca prima tigara in jurul varstei de 15 ani, cu 8 ani mai devreme decat mamele lor.

Exceptie de la aceste interdictii fac unele spatii publice inchise destinate distractiei – cluburi, baruri, discoteci, chiar si cantine si restaurante. Dar atentie! Daca administratorul alege aceasta varianta, trebuie sa nu mai permita accesul persoanelor sub 18 ani.

Vor exista probabil si restaurante doar pentru nefumatori. Toti fumatorii care vor ajutor pot intra pe site-ul stopfumat.eu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.