Fumatul poluează orașele
Fumatul polueaza orasele

Un studiu recent realizat de Universitatea Otago din Wellington (Noua Zeelanda) a dovedit ca fumatul polueaza orasul. S-a testat calitatea aerului pe o distanta de 2.6 metri din jurul a 284 fumatori iar la verificarea rezultatelor s-a dovedit ca s-au inregistrat cu 70% mai multe particule fine decat daca n-ar fi fost fumatori imprejur.

Nivelul de poluare dintr-o statie de autobuz in preajma unui fumator a fost de 16 ori mai mare decat daca n-ar fi existat fumatori in apropiere.

Nivelurile crescute de particule fine in aer sunt asociate cu boli de inima, functionare defectuoasa a plamanilor si cancer la plamani, conform agerpres.

Consiliul municipal din Auckland se gandeste sa interzica fumatul in locurile publice. Unul din cercetatori, dr George Thomson, spune ca un numar tot mai mare de orase adopta masuri de interzicere a fumatului, cel putin in partile exterioare ale unor zone de cumparaturi. Printre aceste orase se numara Brisbane, Adelaide, Hobart in Australia, precum si multe din California si Japonia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here