Se usca brazii pe masivul Tampa
Se usca brazii pe masivul Tampa

Vegetatia din Rezervatia naturala Tampa este in pericol sa se usuce din cauza secetei din ultimele luni. Soarele a parjolit totul pe versantul sudic al masivului, iar o buna parte dintre copaci sunt aproape uscati.

Specialistii care au observat fenomenul spun ca din pacate nu pot face prea mult, atata timp cat ploile nu vor veni prea curand. Tot din cauza caniculei mai multe rauri dar si fantani din tara au secat. In judetul Neamt pe raul Cracau nu mai curge niciun pic de apa iar terenurile agricole din zona nu mai pot fi irigate.
Seceta si temperaturile foarte ridicate din ultimele saptamani pun in pericol rezervatia naturala de pe masivul Tampa. Sute de arbori de pe versantul de sud sunt deja uscati. Fenomenul a fost observat mai intai de localnici care spun ca nu au mai vazut padurea atat de uscata in toiul verii.
Specialistii spun ca masivul Tampa este acoperit cu un strat superficial de pamant care nu poate retine cantitati suficiente de apa.
Si in alte regiuni ale tarii, oamenii se confrunta cu seceta. In judetul Neamt, raul Cracau a secat de tot. Localnicii se plang ca peste jumatate dintre sursele de apa au devenit inutilizabile. In plus, culturile sunt deja compromise.
Meteorologii ne anunta ca zilele calduroase vor continua iar ploile nu vor veni prea curand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here