Fundatia Yves Rocher si Asociatia MaiMultVerde au organizat un schimb de seminte la Gradina Botanica din Capitala

  0
  395
  Fundaţia Yves Rocher și Asociația MaiMultVerde au organizat un schimb de seminţe la Grădina Botanică din Capitală
  Fundatia Yves Rocher si Asociatia MaiMultVerde au organizat un schimb de seminte la Gradina Botanica din Capitala
  Fundatia Yves Rocher si Asociatia MaiMultVerde au organizat un schimb de seminte la Gradina Botanica din Capitala

  Yves Rocher in parteneriat cu Asociatia MaiMultVerde au lansat proiectul ”Sa Plantam pentru Planeta” in Romania, in cadrul unui eveniment desfasurat la Gradina Botanica ”Dimitrie Brandza” din Bucuresti. In cadrul evenimentului au fost organizate un schimb de seminte si o actiune de plantare de arbori si arbusti rari care nu se numarau in portofoliul Gradinii Botanice din Bucuresti. Astfel Gradina Botanica, cu ajutorul Asociatiei MaiMultverde si a Fundatiei Yves Rocher, va beneficia de sprijin in diversificarea speciilor de plante, arbori si arbusti pe care le detine si la cresterea valorii sale din punct de vedere botanic.

  In toamna anului 2013, Marca Yves Rocher si Asociatia MaiMultVerde au demarat proiectul ”Sa Plantam pentru Planeta” in Romania, desfasurat la nivel international sub egida Programului Natiunilor Unite pentru Mediu / United Nations Environmental Programme. In 15 aprilie 2014, Marca Yves Rocher si Asociatia MaiMultVerde au lansat oficial acest proiect in Romania in cadrul unui eveniment desfasurat la Gradina Botanica ”Dimitrie Brandza” din Bucuresti.

  In cadrul evenimentului a fost organizat un schimb de seminte intre Gradina Botanica a Marcii Yves Rocher din localitatea La Gacilly din Bretania (Franta) si Gradina Botanica din Bucuresti. Pe lista semintelor oferite de Gradina Botanica din La Gacilly se numara specii de plante din ordinele Solanales, Asterales, Lamiales si Poales care au fost alese de reprezentantii Gradinii Botanice din Bucuresti pentru a completa diversitatea vegetala a acestei institutii reprezentative pentru Capitala si Romania.

  De asemenea, Fundatia Yves Rocher a oferit Gradinii Botanice 10 specii de arbori si arbusti care au fost plantati de catre invitati. Aceste specii (Abies procera ‘Glauca’ / Brad nobil), Abies numidica / Brad algerian), Abies koreana / Brad corean, Juniperus pingii / Ienupar, Chamaecyparis lawsoniana ‘Stardust’, Deutzia rosea, Deutzia purpurea, Albizia julibrissin ‘Summer Chocolate’ / Arbore de matase, Hydrangea serrata / Hortensie, Vitex agnus-castus / Mielarea) nu se numarau pana acum in portofoliul Gradinii Botanice. Prin cele doua actiuni institutia beneficiaza de sprijinul Fundatiei Yves Rocher in diversificarea speciilor de plante, arbori si arbusti pe care le detine si la cresterea valorii sale din punct de vedere botanic.

  Ulterior evenimentului de la Gradina Botanica, reprezentantii Marcii si ai Fundatiei Yves Rocher, ai Asociatiei MaiMultVerde si invitatii lor au vizitat zonele plantate in toamna anului 2013 la Comana. In noiembrie 2013, a avut loc prima actiune de plantare din cadrul proiectului ”Sa Plantam pentru Planeta”, 28.000 de puieti de stejar fiind inradacinati de voluntari, colaboratori ai Marcii Yves Rocher si jurnalisti. Cu ocazia acestei vizite a fost realizata si o evaluare a plantatiei cu ajutorul specialistilor de la Directia Silvica Giurgiu, partener al proiectului, constatandu-se o rata de prindere a puietilor de 90-95%.

  Prin proiectul „Sa Plantam pentru Planeta”, Fundatia Yves Rocher si-a luat angajamentul de a planta la nivel mondial 50 de milioane de arbori pana la finalul anului 2015, sprijinind asociatii specializate in reimpaduriri din lumea intreaga.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.