Gaddafi ofera petrol in schimbul pacii

0
404
Gaddafi ofera petrol in schimbul pacii
Gaddafi ofera petrol in schimbul pacii

Liderul libian, Muammar Gaddafi, reafirma ca nu va renunta la putere si le cere Frantei si Statelor Unite sa negocieze cu el o iesire din criza in Libia. „Nu ne vom preda niciodata dar va chem la negocieri. Daca vreti petrol, vom incheia contracte cu companiile voastre, nu merita un razboi”, a declarat el. Colonelul a facu anuntul intr-o alocutiune transmisa de televiziunea publica in noaptea de vineri spre sambata.

„Suntem dispusi sa negociem cu Franta si Statele Unite, dar fara conditii. Putem sa ne rezolvam problemele intre libieni fara sa ne luptam, retrageti-va flotele si avioanele”, a declarat liderul libian adresandu-se NATO.

El a afirmat, de asemenea, ca rebelii care lupta impotriva fortelor sale „sunt teroristi care nu sunt din Libia, ci veniti din Algeria, Egipt, Tunisia si Afganistan”. „Ne vom lupta cu ei, copii, femei si batrani, dar fara arme”, a afirmat el.

Pe de alta parte, Muammar Gaddafi se arata la fel de vehement ca si pana acum in aparitiile sale televizate. NATO „trebuie sa abandoneze orice speranta privind plecarea lui Muammar Gaddafi. Nu am o functie oficiala la care sa renunt. Nu imi voi parasi tara si ma voi lupta pana la moarte”, a declarat Gaddafi in alocutiunea sa, in cadrul unei ceremonii care marcheaza 100 de ani de la o batalie impotriva fortelor de ocupatie italiene in Libia.

Reiterand ca libienii il iubesc, el a afirmat ca pentru ei este „mai sfant decat imparatul Japoniei pentru poporul sau”. „Sunt sfant pentru poporul libian, sunt un simbol si un tata pentru ei”, a declarat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.