Gala premiilor RoGBC 2013

Gala premiilor RoGBC 2013
Gala premiilor RoGBC 2013

Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi filiala Transilvania, are placerea sa anunte ca printre finalistii si castigatorii galei premiilor RoGBC 2013 se afla reprezentanti din Cluj Napoca, in cadrul a 4 din cele 6 categorii jurizate. Astfel, pentru categoria ”Proiectul Verde al Anului” Studium Green Campus este un proiect de pionierat prin abordarea holistica si implemenarea unor strategii sustenabile precum energie solara, materiale naturale, non-toxice, reciclate si locale, permacultura, gradina urbana, acoperis verde, reciclarea apei, reciclare si compostare a deseurilortransport alternativ, inovatie, educatie si monitorizare pe termen lung. Studium Green Campus este primul complex rezidential din Romania aflat in stadiu final de certificare ecologica BREEAM International Bespoke.

Finalista in categoria Compania Sustenabila a Anului” este Amera Grup, o companie implicata in numeroase proiecte de responsabilizare sociala, pioneri in ceea ce priveste constructiile de birouri verzi, Amera Tower fiind prima cladire certificata LEED Gold din Cluj Napoca.

Furnizorul de Servicii Verzi al Anului” este DAS Engineering Grup, o companie cu peste 10 ani de expertiza in domeniul instalatiilor. Incepand cu anul 2012, DAS Engineering Grup s-a implicat activ in identificarea unor solutii sustenabile, instalatii cu impact redus asupra mediului, in cadrul unor constructii certificate sau in curs de certificare ecologica LEED, BREEAM, Living Building Challenge. 

Primaria Cluj Napoca este castigatorul la categoria ”Initiativa Guvernamentala din domeniul Cladirilor Verzi a Anului”. Hotararea Consiliului Local Cluj Napoca nr. 225/2012, permite reducerea cu 50% a impozitului pe proprietate pentru cladirile cu grad ridicat de eficienta energetica, clasa A si certificat printr-o certificare ecologica internationala (LEED, BREEAM, DGNB). Aceasta masura a fost elaborata cu sprijinul RoGBC filiala Transilvania si este prima initiativa de acest gen din Romania.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,153FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente