Galati – judetul in verde! Program de impaduriri a 500 de hectare

Galati - judetul in verde! Program de impaduriri a 500 de hectare
Galati – judetul in verde! Program de impaduriri a 500 de hectare

In primavara acestui an, autoritatile publice galatene au aprobat un program privind sustinerea unei campanii de impadurire al judetului, deopotriva cu producerea a aproximativ 3 milioane de puieti de salcam.

Astfel, au fost alocate Serviciului de Administrare a Domeniului Public si Privat Galati fonduri in valoare de 200.000 de lei pentru a amenaja doua pepinire, in tot atatea localitati limitrofe municipiului Galati.
Zilele acestea, institutia din subordinea Consiliului Judetean a inceput “campania in verde” prin repartizarea materialului saditor in mod gratuit, unitatilor administrativ teritoriale din judet.

Directorul general al Serviciului de Administrare a Domeniului Public si Privat Galati, Vali Viorel Sandu, ne-a declarat ca, in final, conform programului judetean, va fi impadurita cu salcam o suprafata de aproximativ 500 de hectare.
In aceasta campanie, mai mult de 40 de primarii din judetul Galati vor primi salcami pentru a crea perdele forestiere si pentru stabiliza terenurile degradate.
Campioni la impadurire se situieaza unitatile administrativ teritoriale Jorasti si Costache Negri care au solicitat, fiecare, cate 300.000 de bucati de material saditor, iar Vladesti, Suceveni si Grivita ceva mai putin.

Alaturi de eforturile autoritatilor locale, si lucratorii Directiei Silvice Galati vor planta cu specii de stejar cateva zeci de hectare de padure, indeosebi in zona centrala a judetului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente