Centrul integrat de management al deseurilor de la Stauceni a fost inaugurat

Centrul integrat de management al deseurilor de la Stauceni a fost inaugurat
Centrul integrat de management al deseurilor de la Stauceni a fost inaugurat

Centrul integrat de management al deseurilor de la Stauceni, realizat din fonduri europene, a fost pus in functiune miercuri in prezenta prefectulului Costica Macaleti si a presedintele Consiliului Judetean Botosani, Florin Turcanu. De asemenea au fost prezenti si seful de la Agentia pentru Protectia Mediului, Eugen Mateciuc, dar si Razvan Rotaru, comisarul sef al Garzii de Mediu precum si directorul EcoSal, Cristian Lazarovici.

Noul centru face parte din proiectul “Sistem integrat de management al deseurilor in judetul Botosani”, in valoare totala de 143 de milioane de lei, cofinantat de Uniunea Europeana, prin Programul Operational Sectorial Mediu.

“Aceasta investitie ne va invata ca deseurile nu sunt deseuri, ci resurse. Este un prim pas in a invata sa colectam deseuri in judetul Botosani. Este cel de-al treilea proiect pe care il implementez in Romania, dar cred ca e cel mai bun proiect”, a declarat Ionel Dancu, reprezentantul firmei de consultanta care a supervizat implementarea proiectului. (vezi video)

 

Centrul integrat de management al deseurilor de la Stauceni dispune de o cladire administrativa, de o platforma de containere, statie de sortare, statie de decantare a levigatului, o celula de depozitare a deseului propriu-zis precum si mai multe utilaje specifice acestui domeniu.

In cadrul proiectului de 143 de milioane de lei sunt incluse si construirea statiilor de transfer si a platformelor pentru punctele de colectare a deseurilor, inchiderea intermediara si finala a depozitelor Botosani si Dorohoi, furnizarea de euro-containere pentru colectarea deseurilor si de unitati de compostare, dar si furnizarea de vehicule specifice pentru colectarea si transportul deseurilor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente