Galbenusul dauneaza inimii la fel de mult ca tutunul

Galbenusul dauneaza inimii la fel de mult ca tutunul

Consumul mare de galbenusuri de ou este la fel de daunator ca si fumatul pentru inima.
Din cercetarile oamenilor de stiinta canadieni reiese ca galbenusul de ou poate accelera aparitia aterosclerozei, cunoscuta sub numele de boala coronariana.

Doctorul David Spence de la „Western University“, Canada, si echipa sa de specialisti au facut un studiu la care au fost implicati mai mult de 1.200 de voluntari.

In urma sondajelor din experiement, s-a descoperit ca un consum regulat de galbenusuri de ou afecteaza aproape la fel de mult ca fumatul sanatatea inimii.

Galbenusurile de ou predispun la aparitia aterosclerozei, dar si la riscul de a suferi de infarct sau de accident vascular cerebral.

Ateroscleroza este o afectiune a arterelor inimii, pe care se depune colesterolul si grasimile din sange sub forma de placi ateromatoase.

Atunci cand se rup placile, cel mai probabil se produc atacuri de cord, AVC sau alte accidente cardiace.

Concluziile acestui experiment au fost publicate in jurnalul online „Atherosclerosis“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *