32.000 de oameni, diagnosticati zilnic cu cancer

0
407
Tu faci cumpărături anticancer?
32.000 de oameni, diagnosticati zilnic cu cancer

Boala oncologica nu este una singura, exista peste 200 de tipuri de cancer iar in lume sunt 12 milioane de oameni diagnosticati anual – 32.000 pe zi, a precizat sambata conferentiar dr. Tudor Ciuleanu, de la Institutul Oncologic Cluj.

In Romania incidenta cancerului este de aproximativ 250 de cazuri la suta de mii de locuitori, numai in Capitala fiind inregistrate 5.000 de cazuri noi anual, a aratat conf. dr. Tudor Ciuleanu la un workshop media organizat de Roche cu prilejul aniversarii a 50 de ani in oncologie si 20 de ani de cand a intrat pe piata din Romania.

„In fiecare an, la nivel mondial mor opt milioane de oameni cu cancer, cam 20.000 de decese pe zi, respectiv 14 pe minut. Se estimeaza ca pana in 2030 incidenta maladiei va fi cu 69 la suta mai mare iar ponderea deceselor va creste cu aproximativ 73 la suta, din cauza cresterii populatiei planetei si implicit a raspandirii maladiei’, a precizat Ciuleanu.

Potrivit acestuia, peste 40 la suta din totalitatea cazurilor de cancer se vindeca, o conditie fiind depistarea timpurie a bolii.
„O contributie importanta la cresterea ratei de supravietuire la cinci ani in boala metastatica o constituie depistarea bolii inainte de aparitia simptomelor si noile terapii moleculare si tratamentele personalizate, pornind de la descifrarea codului genetic”, a adaugat medicul.

El a spus ca in radioterapie s-au facut progrese importante, insa Romania este inca tributara tehnologiei.
„Doar 27 la suta dintre pacienti ajung sa faca radioterapia in momentul optim. De asemenea, este o lista cu aproximativ 30 de medicamente noi care asteapta sa intre in sistemul de compensare. Totodata, aproape 7.000 de pacienti ar trebui sa urmeze tratament cu molecule noi, dar numai jumatate dintre ei fac acest lucru’, a afirmat medicul clujean.

Costurile pentru tratamentele oncologice oscileaza intre 4.000-6.000 euro pe luna, dar pot ajunge in cazul melanomului metastatic si la 80.000 de euro pe luna.

Potrivit medicului, primul medicament oncologic al companiei Roche a fost lansat in 1962. Pe piata din Romania, in cele doua decenii de existenta, Roche detine un portofoliu de peste 35 de produse, toate medicamente originale, majoritatea produse de inalta tehnologie pentru arii terapeutice precum oncologie, infectia HIV-SIDA, hepatite virale cronice, poliartrita reumatoida.

Conform Cegedim, Roche Romania avea la sfarsitul lui 2011 o cifra de afaceri de aproximativ 900 de milioane de lei, la pret de producator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.