Gandim pentru viitor

In vremurile actuale, in toata forfota de zi cu zi in care scuza perfecta dupa care ne ascundem pentru toate ineficientele, criza, devine cuvantul ce insoteste orice fel de manifestare a oamenilor de pretutindeni.
Cu totii stim cum ne confruntam in timpurile actuale cu criza financiara, criza energetica, criza alimentatiei… insa lumea, pare sa fi uitat ceva esential. A uitat faptul ca in vremuri de criza, civilizatia renaste din forta gandirii pentru a se angaja intr-o noua etapa, un nou ciclu, intr-un nou concept. Curentul gandirii nascut din teoria idealista precum si violenta nascuta din teoria mecantilista sunt concepte ce astazi domina omenirea impartind-o intr-un echilibru al fortelor antagonice. Oamenii de oriunde din lume au aratat, ca forta nu inseamna o pasivitate sterila in adaptare, o non-actiune complet dezinteresata, ci o forta morala importanta, care poate aduce schimbarea societatilor si a comportamentelor oamenilor.
O astfel de revolutie s-a produs la sfarsitul acestei saptamani
( 09.04.2010- 10. 04.2010) cand a avut loc o manifestare ce si-a propus sa lanseze un nou produs complet inovator in sfera economico-energetica, producand astfel schimbarea conceptului civilizational. Asadar a venit timpul sa fie inteles ca mult nu mai inseamna si bun, iar un echilibru al consumului materiei poate fi demonstrat ca fiind mai mult decat eficient.

Mai precis, evenimentul pe care as dori sa il prezint, a avut loc in cadrul Facultatii de Instalatii din Bucuresti si a avut ca scop lansarea solutiei tehnologice AUER – Pulsatoire France. Produsul prezentat a fost brevetat de catre Bader Jean-Marc ( World intellectual Propriety Organization WO/1987/005987 FR) si imbunatatit permanent de echipa AUER. In fapt, odata cu aceasta lansare care aduce in premiera acest produs in Romania, este lansata totodata si ideea unui nou concept ce vine sa raspunda cerintelor primordiale ale populatiei din punct de vedere economic, oferind consumatorilor o oportunitate de a eficientiza raportul dintre cheltuieli si confort.
Produsul este revolutionar prin faptul ca prezinta o viziune diametral opusa vechiului sistem clasic, dovedit extrem de bogat in interdependente in raport cu alte societati si in esenta invechit si ineficient. Societatea Auer a conceput si dezvoltat pornind de la brevetele Elf Aquitaine si Turboplus cu ajutorul ADEME version, Centrul de la Feuquieres en Vimeu din Franta construind o centrala cu gaz fara flacara. Inovatia tehnica consta in faptul ca sistemul beneficiaza de o combustie de tip motor in care gazele rezultate in urma detonarii din cilindru incalzesc apa care circula in jurul motorului, in timp ce, celelalte centrale clasice incalzesc prin flacara deschisa apa care trece printr-o tubulatura. Practic, in loc ca flacara deschisa sa contribuie la incalzirea apei, in cazul centralei Pulsatoire apa raceste un motor fara piese in miscare.

Printre participantii de seama la acest eveniment putem nota contributia specialistilor de varf ai clasei stiintifice din Romania reuniti sub forul Academiei Oamenilor de Stiinta, reprezentata de domnul Vice-Presedinte, Membru titular al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania Prof. dr. ec. Marius Bacescu, Excelenta sa domnul Dr. ec. Florea Dumitrescu, fost Guvernator al Bancii Nationale, ministru de finante si Ambasador in China, precum si a domnului Dr. jur. ec. Darius Stan din partea Asociatiei de Drept International si Relatii Internationale ADIRI si reprezentant al Euromonitor International Business and Consulting Services.
De asemenea este notabila prezenta echipei de expertiza tehnologica condusa de domnul Dr. ing. Radu Florescu ISCIR, reprezentanti de seama ai Agentiei pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile, membrii de elita ai Facultatii de instalatii Bucuresti, specialisti ai grupului AUER – FR, reprezentanti de marca din domeniul tehnic al Ambasadelor.
Este de remarcat contributia exemplara a grupului de initiativa Target Electronic Company.

In Romania vremurilor de criza, lansarea acestui eveniment la care au fost reunite elitele stiintifice, ne confera certitudinea ca lumea stiintifica se gandeste la noi oportunitati pentru un viitor mai sigur al omenirii.

Scris de : Ion Nedelcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *