Gara Suceava Nord, sufocata de gunoaie

Una din principalele porti de intrare in municipiul Suceava, Gara Suceava Nord, monument istoric, care a jucat un rolgara SV important in istoria Bucovinei, a fost transformata in depozit de gunoi.

In urma unui control al Garzii de Mediu in statia CFR Itcani, au fost gasite mai multe depozite de deseuri menajere si reciclabile, in special pe spatiile verzi.
“Gara Suceava Nord are incheiat un contract de salubrizare cu o firma din Iasi, dar in prezent acel contract este expirat. Drept urmare, conducerea Garii a fost amendata cu suma de 1000 de lei, pentru depozitele de gunoi de pe spatiile verzi”, a declarat sefa Garzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache.

Gara Suceava Nord a fost ridicata de doi antreprenori austrieci, C. Gall si F. Ronchetti, constructorii caii ferate Roman – Burdujeni – Itcani – Cernauti, si a fost data in exploatare in anul 1871. A fost realizata dupa modelul unor gari austriece ale vremii respective, iar din 2004 a fost inclusa pe lista monumentelor istorice din judetul Suceava.

Sursa: www.monitorulsv.ro

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente