Garda de mediu: Am descoperit seringi si resturi umane pe camp

0
435
Deseurile aruncate de reprezentantii spitalelor pe campurile de langa Capitala sunt adevarate focare de infectie
Deseurile aruncate de reprezentantii spitalelor pe campurile de langa Capitala sunt adevarate focare de infectie

Organe umane, resturi de tesuturi, seringi si pansamente folosite. Acestea sunt doar cateva dintre deseurile pe care reprezentantii Garzii de Mediu le gasesc pe campurile de langa Bucuresti. Adevarate bombe cu ceas intarziat, aceste resturi provin din spitale si pot imbolnavi populatia de la hepatita la virusul HIV. „Pisica moarta” este aruncata de la o autoritate la alta, fara rezolvare.

Nepasare. Deseurile aruncate de reprezentantii spitalelor pe campurile de langa Capitala sunt adevarate focare de infectie

Virus. Seringile aruncate la intamplare pot raspandi virusi periculosi

Macabru. Printre deseurile medicale aruncate pe camp se aflau si organe sau resturi de tesuturi umane
Acuzatii grave la adresa spitalelor din Bucuresti! Seful Garzii de Mediu, Silvian Ionescu, sustine ca unitatile sanitare arunca la intamplare deseurile si organele umane. „Am descoperit seringi, perfuzii si chiar resturi umane pe campuri. O mana, un picior si chiar cate un organ. In mod normal, politia ar trebui sa ia masuri sa afle cine sunt cei care arunca asemenea deseuri periculoase”, ne-a declarat directorul institutiei. Pe de alta parte, reprezentantii unitatilor sanitare acuza lipsa de bani, dar si firmele care se ocupa de distrugerea resturilor toxice. Problema este insa veche de sase ani si a devenit un adevarat fenomen. Potrivit normelor Uniunii Europene, pana in 2008 trebuiau sa dispara toate cele 346 de crematorii in care erau arse deseurile medicale. Prin urmare, mai toate incineratoarele spitalelor au fost desfiintate, fiind depasite tehnic. Din aceasta cauza, unitatile sanitare sunt obligate sa-si depoziteze deseurile in conditii speciale si sa le arda numai in cele patru incineratoare ecologice care exista la noi in tara. Astfel, spitalele sunt nevoite sa suporte, pe langa costul impus de colectarea deseurilor, si transportul suplimentar pana la crematoriile care, de cele mai multe ori, se afla la distante apreciabile. Acesta este motivul pentru care angajatii unor cabinete medicale arunca noaptea, la iesirile din oras, pe camp, deseuri periculoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.