GEAMUL CU FUNCTIE DE PANOU SOLAR. ALIMENTEAZA-TI GADGET-URILE PRIN USB

Suntem obisnuiti cu panourile solare de pe acoperisurile caselor, insa compania Nihon Telecommunication System Inc., cu sediul la Tokyo, a introdus o alta optiune in acest sens, aducandu-si astfel contributia la salvarea planetei.
solar.jpg
Japonezii au dezvoltat geamurile cu celule fotovoltaice (photovoltaic cells / PV), anunta Crunchgear.com.

Celulele au o eficienta de generare a energiei situata intre 7 – 8 la suta, si 90 de procente in ceea ce priveste oprirea razelor solare de a intra in camera, multumita grosimii geamului, de 10,5 mm. In acest fel camera este mai racoroasa iar costurile generate de utilizarea aerului conditionat sunt reduse, conform Crunchgear.com.

Intr-o zi insorita, geamurile – panou solar genereaza pana la 70 de wati pe metru patrat de sticla, suficient pentru a alimenta un computer sau a incarca un telefon mobil, potrivit producatorilor japonezi.

Exista o singura problema: cum conectam PC-ul sau incarcatorul telefonului mobil la dispozitiv? Japonezii nu s-au gandit sa incorporeze si ceva care sa indeplineasca rolul unei prize traditionale, singura astfel de conectivitate fiind asigurata de un port USB.

De asemenea, pretul cerut de Nihon Telecommunication System este cam piperat la cei 1.900 de dolari pentru un metru patrat. Totusi, compania se asteapta sa vanda aproximativ 10.000 de astfel de geamuri pe an.

Sursa: Antena 3

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente