Generatoare cu vibratii pe post de baterii

0
391

O firma japoneza de electronice a prezentat un generator de recoltare de vibratii care ar putea inlocui bateriile standard. Potrvit BBC News, reprezentantii Brother Industries, companie cunoscuta mai mult pentru linia sa de imprimante, spun ca noile dispozitive ar putea fi folosite pentru a inlocui bateriile AA si AAA pentru anumite aplicatii.generatoare

In cadrul unui eveniment care a avut loc la Tokyo, Japonia, acestia au aratat cum este utilizat dispozitivul pentru o telecomanda, un comutator de la distanta pentru o lampa si pentru o lanterna cu leduri.

In faza de testare

Mecanismul este similar cu cel al unui dinam folosit la bicicleta, numai ca, de aceasta data, energia este produsa de vibratii. „Dispozitivele noastre genereaza electricitate folosind o bobina, un magnet si un condensator. Toate acestea sunt incorporate in baterie. Ele sunt folosite pentru lucruri care au un consum redus de energie si nu consuma energie electrica in mod continuu”, a declarat pentru BBC News un purtator de cuvant al companiei.

Ideea din spatele tehnologiei este de a elimina bateriile reincarcabile toxice si alte tipuri de baterii de unica folosinta, care pot dauna mediului inconjurator. Reprezentantii Brother spun ca, pentru a functiona, o telecomanda ar avea nevoie de o vibratie produsa dupa 10-30 de apasari pe buton. In prezent noile dispozitive sunt in faza de testare si nu exista inca un plan clar de comercializare a lor.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.