Germania creste productia de energie electrica din surse regenerabile

Germania creste productia de energie electrica din surse regenerabile
Germania creste productia de energie electrica din surse regenerabile

Productia de energie electrica din surse regenerabile este in crestere in Germania si a ajuns la 31% din total in prima jumatate a anului, in contextul in care Europa incearca sa reduca dependenta fata de gazele importate din Rusia, informeaza Bloomberg, conform Mediafax.

Daca in acest calcul nu intra si energia produsa in hidrocentrale, energia electrica obtinuta din surse regenerabile inseamna 27% din total, in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut, camd ponderea a fost de 24%.

Energia solara si eoliana au urcat la 17% din totalul energiei generate, prin comparatie cu anii trecuti, cand nu depaseau 13%, potrivit datelor organizatiei Renewables International.

Productia de energie electrica generata cu ajutorul panourilor solare a crescut in prima jumatate a acestui an cu 28% fata de aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, productia de energie eoliana a urcat cu 19% in primele sase luni, in comparatie cu acelasi interval din 2013.

In Germania, cea mai mare parte a productiei de energie electrica se bazeaza pe carbune. Cu toate acestea, in prima jumatate a anului, consumul de lignit a scazut cu 4%, fata de aceeasi perioada din 2013. In ceea ce priveste energia produsa pe baza gazelor naturale, aceasta a scazut cu 25%, in timp ce productia obtinuta in unitati nucleare a fost mai mica cu 2%.

Prin comparatie, Statele Unite produc o cantitate mai mare de energie din surse regenerabile decat Germania, insa volumul energiei verzi raportat la totalul de energie produs este mai mic. Astfel, energia eoliana a insemnat 4% din totalul generat in 2013 in SUA, energia solara 0,23%, iar energia geotermala 0,41%, potrivit statisticilor administratiei americane.

Atat guvernul, cat si populatia germana au facut mereu eforturi pentru conservarea mediului inconjurator. In conditiile in care in prezent Germania trebuie sa importe din Rusia o treime din necesarul de petrol si gaze, sursele regenerabile de energie sunt din ce in ce mai exploatate, pentru a reduce dependenta fata de importuri.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente