Gheata din Arctica se va topi complet pe timp de vara in urmatorii 20 de ani

Un om de stiinta britanic, specialist in studiul zonelor polare, a declarat joi ca din cauza incalzirii globale Oceanul Arctic se va dezgheta complet pe timpul verii pana in urmatorii 20 de ani. efectele incalzirii

Acest lucru va duce la cresterea nivelului marii si va afecta grav vietuitoare precum focile sau ursii polari, scrie Reuters.

Peter Wadhams, profesor de fizica oceanica la Universitatea Cambridge, a declarat ca topirea calotei va fi mai pronuntata in urmatorii 10 ani, desi gheata se va reface in timpul iernii in urmatoarele secole.

Ca urmare a schimbarilor ce se vor petrece, zona din apropierea Polului Nord va aparea albastra in fotografiile facute din spatiu.

Totodata, vor aparea noi rute navale la nord de Rusia. Oamenii de stiinta afirma ca topirea gheturilor arctice reprezinta unul dintre cele mai evidente semne ale incalzirii globale, iar situatia actuala ar trebui sa trimita un avertisment catre liderii mondiali care se vor reuni in Decembrie la Copenhaga pentru negocieri in privinta unui nou tratat asupra climei.

Sursa: HotNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *