Gheorghe Flutur a plans la reintalnirea cu un preot care l-a ajutat sa refaca o padure

Gheorghe Flutur a plans la reintalnirea cu un preot care l-a ajutat sa refaca o padure

(ASIS) – Stapan pe sine si pe situatie, riguros si exigent cu sine si cu ceilalti – aceasta este imaginea pe care si-a construit-o in timp presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Flutur. Dar asta nu inseamna ca seful administratiei judetene nu are si o latura sensibila. Tulburat de amintiri, Gheorghe Flutur nu a reusit sa-si stapaneasca emotiile si nici lacrimile care i s-au scurs pe obraji atunci cand s-a reintalnit cu un preot cu care a colaborat in urma cu 15 ani.

Momentul emotionant a avut loc ieri dimineata, in localitatea Iacobeni, in timpul unei festivitati de inaugurare a scolii recent modernizata. Printre preotii care au oficiat slujba religioasa se afla si parintele Buta, de la biserica din satul Mestecanis. In timp ce depana amintiri cu preotul care pe vremea respectiva slujea in Cajvana, cateva lacrimi s-au scurs din ochii sefului administratiei judetene. Flutur a spus ca in anul 1997, pe vremea cand era directorul Directiei Silvice Suceava, l-a rugat pe parintele Buta, care atunci era preot la Cajvana, sa le dea canon locuitorilor din comuna sa planteze cate un brad ca sa refaca padurea din localitate. Preotul a tinut cont de rugamintea lui Flutur si astfel s-a nascut o noua padure.

Scoalanoua

Scoala din centrul comunei Iacobeni a fost modernizata si poate concura, la nivel de dotari, cu orice alta unitate de invatamant din orasele judetului. Cladirea a fost data in folosinta pentru prima data in anul 1962. De atunci si pana anul trecut nimeni nu a mai facut nicio investitie in imobilul care gazduia sute de elevi. Lucrarile au fost complexe, din vechea constructie ramanand doar peretii exteriori. Pe durata executiei investitiei, elevii au invatat in alte unitati de invatamant din comuna. Ei se vor intoarce la scoala din centru saptamana viitoare. Ca sa le mearga bine, ieri doi preoti au sfintit cladirea.

Investitia de la Iacobeni a costat 1,5 milioane de lei, banii fiind alocati de Guvern.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente