Ghetarii din Groenlanda s-au topit mai mult in ultimul an decat in jumatate de secol

Ghetarii din Groenlanda s-au topit mai mult in ultimul an decat in jumatate de secol

Calota glaciara a Groenlandei s-a topit in cursul anului trecut mai mult decat s-a topit in jumatate de secol pana in anul 2010, conform unei echipe de cercetatori americani care insista ca acest fenomen reprezinta un semn inconfundabil si imposibil de trecut cu vederea al procesului de incalzire globala, transmite AFP, scrie Agerpres.

“Planeta continua sa se incalzeasca. Multipli indici si aceasi concluzie: exista semne consistente si inconfundabile ale procesului de incalzire de la marginile atmosferei Pamantului si pana in abisurile oceanelor”, conform unui comunicat dat publicitatii de Administratia Nationala americana pentru Oceane si Atmosfera (National Oceanic and Atmospheric Administration).
Conform unui studiu anual al climei, realizat cu ajutorul unor oameni de stiinta din 45 de tari, calota glaciara a Groenlandei a inregistrat cel mai ridicat nivel de topire din 1958, anul in care a inceput monitorizarea acestui fenomen.
De asemenea, calota glaciara arctica s-a micsorat in timpul verii, existand doar doi ani in care suprafata ocupata de gheturile arctice a fost mai restransa comparativ cu anul 2010. Ghetarii alpini continua procesul de topire pentru cel de-al 20-lea an consecutiv.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,335FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente