Noul parc eolian Salbatica I din judetul Tulcea devine operational, anunta Enel Green Power

Noul parc eolian Salbatica I din judetul Tulcea devine operational, anunta Enel Green Power

Compania Enel Green Power, din cadrul grupului italian Enel, anunta ca noul parc eolian Salbatica I de langa Tulcea (in nordul Dobrogei) devine operational, marind capacitatea instalata in energie eoliana a Enel Green Power in Romania la 104 MW, potrivit unui comunicat al companiei.

Astfel, Enel Green Power a adaugat 40 MW in retea datorita parcului eolian Salbatica I, care are o capacitate totala de 70 MW. Capacitatea initiala de 30 MW a fost conectata la retea in decembrie anul trecut, se arata in comunicatul emis vineri de Enel.

Parcul Salbatica a fost construit langa Tulcea (nordul Dobrogei) si include 35 de turbine eoliene de 2 MW fiecare.

Productia anuala estimata a intregului parc este de circa 200 de milioane KWh, cantitate suficienta pentru a acoperi nevoia de electricitate a 66.000 de gospodarii, evitand emisia in atmosfera a circa 140.000 de tone de CO2 pe an.

Salbatica se alatura proiectului Agighiol, primul parc eolian al Enel Green Power in Romania, operational din decembrie anul trecut. Cu o capacitate instalata totala de 104 MW, cele doua parcuri vor genera peste 290 de milioane de kWh pe an, cantitate suficienta pentru a acoperi nevoia de electricitate a circa 97.000 de gospodarii, evitand emisia in atmosfera a mai mult de 200.000 de tone de CO2.

„Ne continuam expansiunea in Romania in ritm accelerat, inceputa cu inaugurarea primului parc, Agighiol, acum numai cateva luni”, a declarat directorul general executiv al Enel Green Power, Francesco Starace.

Acesta sustine ca energia eoliana este cea mai promitatoare tehnologie regenerabila din sector energetic din Romania. „Enel Green Power va continua investitiile in Romania, concentrandu-se in principal pe aceasta resursa dar evaluand si alte tehnologii”, a mai spus Francesco Starace.

Energia eoliana este cea mai promitatoare tehnologie de generare a electricitatii din Romania.Conform estimarilor, capacitatea eoliana instalata in Romania va creste de la 600 MW, la finele anului 2010, la un total de 3.600 MW, pana in 2015.

Grupul Enel, prezent in Romania din 2005, este in acest moment cel mai important investitor privat din sectorul energiei electrice, cu o retea de 93.000 kilometri, deservind circa 2,6 milioane de clienti si avand 5.000 de angajati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *