Ghidul de finantare a Programului de imbunatatire a calitatii mediului prin impadurirea terenurilor degradate

Ghidul de finantare a Programului de imbunatatire a calitatii mediului prin impadurirea terenurilor degradate
Ghidul de finantare a Programului de imbunatatire a calitatii mediului prin impadurirea terenurilor degradate

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 466 din data de 4 iulie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului mediului si padurilor nr. 1726/2011 pentru aprobarea Ghidului de finantare a Programului de imbunatatire a calitatii mediului prin impadurirea terenurilor degradate, reconstructia ecologica si gospodarirea durabila a padurilor.

Ghidul de finantare a Programului de imbunatatire a calitatii mediului prin impadurirea terenurilor degradate, reconstructia ecologica si gospodarirea durabila a padurilor are rolul de a furniza solicitantului de finantare din Fondul pentru mediu informatii privind derularea Programului de imbunatatire a calitatii mediului prin impadurirea terenurilor degradate.

Ghidul contine dispozitii privind:
– scopul si obiectivele Programului;
– eligibilitatea solicitantului finantarii, a proiectului propus si a cheltuielilor acestuia;
– conditiile si termenele de depunere, analiza, evaluare si selectare, avizare si aprobare, finantare si implementare a proiectului propus.

Scopul Programului il constituie imbunatatirea calitatii mediului prin extinderea suprafetei impadurite la nivel national, ameliorarea progresiva a capacitatii de productie a terenurilor degradate, mentinerea biodiversitatii si dezvoltarea continua a functiilor ecologice si sociale ale padurilor.

Programul se finanteaza de Administratia Fondului pentru Mediu, in baza contractelor multianuale incheiate in limita fondurilor prevazute cu aceasta destinatie prin bugetul anual de venituri si cheltuieli al Fondului pentru mediu si al Administratiei Fondului pentru Mediu.
Anual se pot organiza una sau mai multe sesiuni de finantare, in limita sumei alocate in acest scop.

Beneficiar al programului este persoana juridica eligibila, al carei proiect a fost aprobat in vederea finantarii si care a incheiat contract de finantare cu Administratia Fondului pentru Mediu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,335FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente