GIURGIU: Rovana Plumb- interesata de realizarea unui canal de irigatii in sud

0
422
Cooperare in proiecte de mediu
Cooperare in proiecte de mediu
GIURGIU: Rovana Plumb- interesata de realizarea unui canal de irigatii in sud

Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, a declarat marti, pentru AGERPRES, ca extinderea retelelor de apa potabila si canalizare in beneficiul cetatenilor si al comunitatilor locale reprezinta unul dintre principalele obiective ale Guvernului, iar in conditiile secetei prelungite si al desertificarii este imperios necesara realizarea unei zone de irigatii a granarului de sud din Romania.

‘Vreau sa va spun ca, chiar daca am preluat mandatul din 7 mai, monitorizez modul in care sunt absorbite fondurile europene pentru proiecte in domeniul mediului inca din anul in care Romania a aderat si a beneficiat de aceste surse de finantare care sunt deosebit de importante. In momentul de fata, vreau sa va spun ca avem la nivelul Romaniei o mare problema in ceea ce priveste accesul la apa potabila si canalizare pentru ca doar 50% dintre cetateni au acces la retelele de apa potabila si canalizare si din acest motiv unul din principalele obiective pe care noi ni le-am propus ca si Guvern a fost acela de a extinde retelele de apa potabila si canalizare in beneficiul cetatenilor, al comunitatilor’, a explicat ministrul Mediului.

Ea a adaugat ca este foarte bucuroasa ca Giurgiu a avut parte de un proiect in valoare de de peste 71 de milioane de euro pentru realizarea unei statii de epurare si extindere si reabilitare a sistemelor de apa si canalizare ce serveste o comunitate de 80.000 de locuitori.

Rovana Plumb a spus ca va sprijini in continuare proiecte de acest gen, iar in conditiile schimbarilor climatice asupra solului, asupra agriculturii si ale secetei si desertificarii este imperios necesar un proiect de irigatii pentru toata zona de sud a granarului tarii.

‘Pot sa va spun ca am discutat cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, despre imperioasa nevoie de a se realiza proiectul canalului Siret-Baragan pentru a asigura toata zona de irigatii a granarului de sud’, a completat Rovana Plumb.

Potrivit ministrului, un astfel de proiect se poate realiza cu finantare din fondurile de coeziune aferente programului operational 2014-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.