Gloante la plic

Senatorul italian Tommaso Sodano, amenintat cu moartea pentru gunoaie.

Ieri-dimineata, in proaspat inaugurata locuinta a senatorului Sodano, presedintele Comisiei de Mediu din Senatul italian, a fost strecurat un plic cu opt gloante si o scrisoare de amenintare cu moartea. Televiziunea italiana a opinat ca mesajul a fost trimis de Camorra, mafia napolitana, iar Ministerul de Interne a repartizat imediat o garda de corp demnitarului.

Plicul a fost introdus pe geam, la primele ore ale di-minetii, printr-o deschi-zatura a oblonului. Cele opt gloante aveau calibre diferite, sase fiind de calibrul 38 special, iar doua, de calibrul 22.

Anchetatorii presupun ca aceasta alegere ar putea reprezenta o amenintare complexa, adresata fie intregii familii a senatorului, fie tuturor membrilor Comisiei de Mediu. Sodano, membru al partidului Rifondazione Comunista, a fost vocea cea mai sonora a grupului de politicieni care nu au ezitat sa condamne deschis mafia pentru politica de santaj la adresa guvernului si blocarea gropilor de gunoi din provincia Campania.

Solidaritate si comentarii amare

In mesajul scris de mana, ca un semn de sfidare la adresa autoritatilor, senatorului i se recomanda sa se mute din localitatea Pomigliano d”Arco, orasul sau natal si locul unde se afla resedinta in care a fost plasat plicul. „Acest oras n-are nevoie de comunisti. Nici la Roma nu esti dorit. Dispari, ca daca nu pleci singur, voi fi constrans de forte majore sa te ucid”, se spune in misiva.

Presedintele Comi-siei par-la-mentare Anti-mafia, Fran-cesco Forgione, a de-clarat pentru Rai Uno ca amenintarea unui politician curajos, care a fost, in ultima vreme, „cea mai constanta si coerenta voce dintre cele care au denuntat amestecul mafiei in afacerea gunoaielor”, impune masuri severe. „Toate incercarile de a rezolva amiabil problema gunoaielor din Campania s-au lovit de opozitia Camorrei. Suntem solidari cu Tommaso si ii asiguram pe membrii mafiei ca lupta noastra nu se va opri „, a mai spus Forgione.

Comunistii castiga puncte electorale

„Sutem cu totii alaturi de senatorul Sodano. Campania electorala a partidului Rifondazione Comunista se va axa, de-acum incolo, pe problemele de mediu”, a promis Genaro Migliore, liderul deputatilor comunisti. „Faptul ca suntem amenintati cu moartea arata ca alianta Curcubeul de Stanga (din care face parte si partidul lui Sodano) este considerata puternica, iar adversarii nostri se tem de noi”, a tinut sa spuna si senatoarea Manuela Palermi, membra a Partidului Verzilor. Politia a trimis doua grupe de luptatori antitero sa-l apere zi si noapte pe senator, dar problema protectiei acestuia e departe de a fi rezolvata, apreciaza presa italiana.

-Nu ma impre-si-o–nea-za scri–sorica mafiei. N-au decat sa ma ameninte, ca nu mi-e frica de infractori.
Tommaso Sodano,
presedintele Comisiei de Mediu a Senatului italian

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *