La Tulcea, din namol si gunoaie se ridica un parc de agrement

Primarul orasului dunarean are ganduri mari cu lacul Ciuperca, desi acesta nu este in prezent decat o intindere de apa murdara, acoperita de gunoaie. Planurile de reabilitare a lacului prevad si construirea unei zone de agrement.

Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea, a declarat pentru ziarul local „Obiectiv” ca investitia pentru acest proiect este deja in derulare de patru luni. Prima faza este reabilitarea lacului, in care s-au adunat sedimente, aluviuni si scurgeri menajere.

A doua presupune reabilitarea zonei adiacente lacului, si anume amenajarea Parcului Ciuperca. Zona de agrement este un proiect mai amplu decat Satul de Vacanta din Mamaia si va include terenuri de bowling, tenis, plaja, strand natural, dusuri. Finalizarea proiectului este programata pentru vara anului 2009.

Intentia reprezen-tan-ti-lor administratiei publice locale este ca in zona lacului Ciuperca sa se realizeze si o ecluza, prin care sa se faca legatura intre Dunare si lac. Conform planului, aceasta zona va deveni un miniport turistic.

Finantarea proiectului de reabilitare a lacului Ciuperca necesita 100 miliarde de lei, care vin de la Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, din Fondul de Mediu. Din aceasta suma, 30% reprezinta contributia Consiliului Local Tulcea.

Totusi, pentru cetatenii municipiului, un astfel de proiect suna mult prea bine. „Din cloaca aia vor sa faca ei un parc de agrement? Pe langa faptul ca arata dezolant, cred ca e un strat atat de gros si de otravit pe fund, ca au de muncit o groaza acolo. Sa dea Dumnezeu sa faca ceva, si mai ales ca vor sa si termine in 2009, desi e cam greu de crezut. Ca se face, asta-i bine, merita si orasul nostru un loc frumos, dar sa vedem cand s-o termina”, citeaza ziarul „Obiectiv” parerea unui locuitor al orasului.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *