Ziua Mondiala de Actiune Impotriva Fracturarii Hidraulice a Gazelor de Sist – 22 septembrie

Ziua Mondiala de Actiune Impotriva Fracturarii Hidraulice a Gazelor de Sist – 22 septembrie

Pe 22 septembrie, de Ziua Mondiala de Actiune Impotriva Fracturarii Hidraulice a Gazelor de Sist, sunteti invitati in Parcul Izvor cu incepere de la ora 11.oo. Sa aratam ca ne pasa si suntem solidari cu protestele din intreaga lume!

In urma intalnirii de la Marsilia – Forumul Mondial pentru Apa- din martie 2012 si a Summit-ului popoarelor „de la Rio- iunie 2012, precum si discutiilor cu mai multe grupuri, exista un consens in randul miscarilor anti-fracking din intreaga lume pentru o zi de mobilizare anti-fracking la nivel local si pentru a construi solidaritatea dintre miscarile noastre. A fost aleasa ziua de 22 septembrie 2012, ca zi de actiune coordonata la nivel mondial pentru a reactiona impotriva propagandei industriei, maximizand atentia mass-media intr-un moment critic, si evidentiind eforturile locale.

Mesajul nostru ar trebui sa fie clar:
Fracking-ul este in mod inerent periculos si nu ar trebui sa faca parte din viitorul nostru. Acesta ar trebui sa fie interzis.

Grupurile care se inscriu pentru a participa la aceasta actiune sprijinna urmatoarea declaratie:
Fracturarea hidraulica (fracking) pentru petrol si gaze este periculoasa si dauneaza mediului si oamenilor intr-un mod care nu poate fi pe deplin atenuat prin regulamente. Respingem campaniile de publicitate ale marilor companii de petrol si gaze care investesc multe milioane de dolari si solicitam guvernelor noastre sa interzica fracking-ul. Ramanem uniti ca o miscare globala si facem un apel catre oficialii guvernamentali de la toate nivelurile sa construiasca un viitor bazat pe energii regenerabile si sa nu permita fracturarea hidraulica in comunitatile noastre. Fracking nu face parte din viziunea noastra pentru un viitor cu energie curata si ar trebui sa fie interzis.
Deci, va rugam sa fiti alaturi de noi si sa raspanditi mesajul! O zi globala anti-fracking! O zi pentru a arata companiilor si guvernelor din intreaga lume, ca nu vom lasa sa ne distruga apa, pamantul, aerul si sanatatea.

Va rugam sa transmiteti acest mesaj catre orice persoane, grupuri sau liste care ar putea fi interesate !

Mai multe despre gazele de sist pe www.ecomagazin.ro/gazele-de-sist/

Autor: Georgeta Elisabeta Ionescu

….

Si Clujul sarbatoreste „Global Anti-Fracking Day”, Ziua Internationala impotriva exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica.

Intr-un context european in care se impun moratorii sau chiar interzicerea acestui tip de exploatare, Romania este in pericol sa devina terenul de joaca al unei corporatii petroliere cu o istorie patata de numeroase incidente.

Va invitam Sambata, 22 septembrie 2012 la ora 20.00 in Piata Unirii pentru a viziona in aer liber filmul documentar „Gasland” realizat de Josh Fox.

arturiile numeroaselor comunitati afectate de exploatari, interviuri cu reprezentanti ai companiilor si ai comunitatii stiintifice completeaza tabloul aparent idilic folosit de companiile petroliere pentru a continua acest tip de exploatare daunatoare.
www.facebook.com/events/264013423718353/Site-ul filmului:
http://www.gaslandthemovie.com/
O prezentare grafica a procesului de fracturare hidraulica (fracking):
http://www.dangersoffracking.com/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *