Franta va cere interzicerea OMG daca pericolul lor va fi dovedit

0
452
Franţa interzice porumbul modificat genetic
Franta va cere interzicerea OMG daca pericolul lor va fi dovedit

Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a anuntat joi ca, daca pericolul organismelor modificate genetic (OMG) va fi dovedit, atunci Franta „va sustine la nivel european” interzicerea lor, reactie ce vine dupa publicarea unui studiu alarmant pe aceasta tema, relateaza AFP, citata de Agerpres.

„Publicarea unui studiu in care cercetatorii francezi contesta serios siguranta pe termen lung a consumului de porumb modificat genetic NK 603 a determinat sesizarea imediata a agentiei pentru siguranta sanitara si a autoritatii europene pentru siguranta alimentelor”, a declarat premierul francez intr-un discurs sustinut la Dijon. „Am cerut o procedura rapida, de ordinul a catorva saptamani, care sa permita verificarea valabilitatii stiintifice a acestui studiu”, a adaugat el. „Daca rezultatele sunt concludente, ministrul agriculturii Stephane Le Foll va sustine la nivel european interzicerea acestor OGM”, a precizat Ayrault.

Franta si Belgia si-au sesizat miercuri autoritatile sanitare dupa publicare acestui studiu, in care se arata ca sobolanii care au fost hraniti cu porumb modificat genetic al companiei americane Monsanto au dezvoltat tumori canceroase de dimensiunea unei mingi de ping-pong.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.