UE finanteaza reconstructia ecologica a padurilor de castan din Gorj

0
420
UE finanţează reconstrucţia ecologică a pădurilor de castan din Gorj
UE finanteaza reconstructia ecologica a padurilor de castan din Gorj

Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Gorj, in parteneriat cu Institutul de Cercetari si Amenajari Silvice (ICAS) Brasov si Administratia SCI-ului Nordul Gorjului de Vest va derula din aceasta luna Proiectul „Managementul conservativ al habitatelor situl Nordul Gorjului de Vest“. Proiectul beneficiaza de un buget total de 1.987.742 de euro, fiind finantat in egala masura de Comisia Europeana prin Programul Life + Natura si Biodiversitate, precum si de Guvernul Romaniei. Perioada de desfasurare este de cinci ani.

„Principalele rezultate asteptate in urma implementarii acestui proiect constau in: restaurarea a zece hectare distruse de arbusti de jneapan, reconstructia ecologica a 60 de hectare de padure de castan prin metode biologice (si silvice) pentru tratarea cancerului castanului; restaurarea (prin plantatii de castani) din totalul distrus de 25 de hectare de padure de castan. De asemenea, vor fi realizate infrastructuri adecvate de conservare a habitatelor restaurate.

Vor mai fi realizate materiale informative: aviziere, panouri de informare, brosuri, DVD-uri, manuale ecologice pentru copii si un ghid de promovare a ecoturismului din zona protejata si va fi lansat si un festival anual al castanului“, a declarat managerul de proiect Elisabeta Juveloiu, din cadrul APM Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.