Google si Microsoft investesc in energie eoliana

Google si Microsoft investesc in energie eoliana
Google si Microsoft investesc in energie eoliana

Companiile Google si Microsoft nu concureaza doar in domeniul motoarelor de cautare, al telefoanelor mobile si al tabletelor. Cei doi giganti IT au intentia de a-si disputa suprematia si in sectorul energiei regenerabile.

Microsoft a anuntat ca a facut primul pas in directia eliminarii emisiilor de carbon asociate cu operarea facilitatilor companiei, potrivit Quartz.

Firma din SUA a semnat un acord pe 20 ani care vizeaza achizitia de electricitate generata de o ferma eoliana de 110 MW, care va fi construita anul viitor in Texas.

Potrivit sursei citate, energia verde va alimenta centrul de date al Microsoft din San Antonio.

Google a semnat si ea in luna septembrie un acord pentru a cumpara 240 MW de electricitate de la o ferma eoliana ce va fi construita tot in Texas. In acest loc s-a inregistrat de cativa ani un adevarat boom al acestui tip de energie.

Energia verde va alimenta centrul de date al Google din Oklahoma.

Niciuna dintre cele doua companii nu a dat publicitatii termenii financiari ai acordurilor, insa este cunoscut faptul ca Google a platit in trecut sume importante pentru energia regenerabila.

Si totusi, Microsoft este inca departe de a-i intrece pe cei de la Google, care au investit deja mai mult de 1 miliard de dolari in energia solara si eoliana.

In plus, Google a incheiat acorduri pentru achizitionarea a 570 MW de energie eoliana.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente