Gradina Zoologica, reconstruita la standarde internationale

0
551
Grădina Zoologică, reconstruită la standarde internaţionale
Gradina Zoologica, reconstruita la standarde internationale

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, a avut zilele trecute o intalnire cu conducerile Garzii de Mediu Dolj, Companei de Apa “Oltenia”, Administratiei Bazinale de Apa “Jiu”, Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Dolj si Politiei Locale, pe teme ce privesc mediul.
Edilul-sef al Baniei i-a asigurat pe reprezentantii Garzii de Mediu Dolj ca se vor caseta canalele colectoare din zona Raului (zona in care au demarat procedurile de casetare si asfaltare) si din zona Lidl, George Enescu (zona in care se intocmeste studiul de fezabilitate). De asemenea, primarul Craiovei a tinut sa precizeze ca se va reconstrui, conform standardelor internationale, Gradina Zoologica din Parcul “Nicolae Romanescu” (lucrare pentru care s-a obtinut finantarea), se vor realiza adapostul canin (se afla in constructie) si colectarea selectiva a deseurilor (prin implementarea masterplanului de deseuri).
Lia Olguta Vasilescu a prezentat si faptul ca, de anul viitor, gunoiul menajer, precum si deseurile din plastic, hartie si metal vor putea fi depozitate in capsule incastrate in pamant, astfel incat cetatenii Craiovei sa nu mai fie deranjati de miros, caini si oamenii strazii. In cadrul acestei intalniri s-a stabilit sa fie transmise somatii tuturor proprietarilor care detin terenuri in zonele Balta Craiovitei si Cornitoiu sa-si ingradeasca proprietatile, pentru a nu mai fi aruncate gunoaiele pe acele terenuri.

Parteneriat intre Garda de Mediu, IPJ Dolj si Politia Locala

In perioada urmatoare, in vederea combaterii actiunilor de ardere a deseurilor din cauciuc in zona Raului si nu numai, s-a luat decizia semnarii unui parteneriat intre Garda de Mediu Dolj, Inspectoratul de Politie al Judetului Dolj si Politia Locala Craiova. Avand in vedere faptul ca exista locuitori din municipiu care ard cabluri si cauciucuri in vederea valorificarii metalului incastrat in ele, s-a hotarat intensificarea controalelor in zonele in care se produc foarte des astfel de activitati contraventionale, precum si montarea de camere de luat vederi pentru prinderea si sanctionarea celor care se fac vinovati de aceste fapte.
Tot in cadrul acestei intalniri, s-a stabilit ca municipalitatea sa identifice solutii pentru depozitarea, in conditii optime si eficiente, a materialelor de constructie rezultate in urma lucrarilor efectuate pe teritoriul municipiului, astfel incat acestea sa nu mai fie aruncate la periferia orasului.

Aceasta intalnire a fost utila pentru ca, asa cum am mai declarat, vreau ca municipiul Craiova sa castige titulatura de oras verde. Prin actiunile complexe pe care le vor derula toate institutiile reprezentate astazi la aceasta intalnire vrem sa-i facem pe cetatenii Craiovei sa respecte legea, dar sa respecte si mediul in care traiesc.
Lia Olguta Vasilescu, primarul municipiului Craiova

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.