Grasime de rata, combustibil auto

Grasime de rata, combustibil auto

O echipa de studenti francezi a testat un vehicul hibrid care merge cu electricitate, motorina si grasime de rata, informeaza Maxisciences (7 mai).

Intre 2 si 4 mai, a fost organizata competitia Challenge EducEco, desfasurata sub egida Ministerului francez al Educatiei si organizata de Asociatia pentru dezvoltarea probelor educative pentru eco-mobilitate, in cadrul careia au fost prezentate diferite tipuri de masini cu un consum redus si care folosesc diverse tipuri de energie – produsa de benzina, motorina, GPL, hidrogen, energie solara, electricitate.

Printre ele, o masina hibrida care foloseste drept combustibil grasime de rata, asociata cu motorina si electricitatea. Trebuie remarcat ca studentii care au prezentat-o sunt dintr-o regiune cunoscuta pentru cresterea pasarilor, in special a ratelor si gastelor.

Motorul fonctioneaza 35%-40% cu motorina si 60%-65% grasime de rata, iar un generator electric permite incarcarea bateriei. Grasimea de origine animala a mai fost folosita la propusia automobilelor, dar e prima data cand s-a folosit grasime de rata. Grasimea de rata are proprietatea de a fi mai fluida la temperatura ambianta decat grasimea de porc sau vita.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente