Gratarele de 1 Mai, verificate de jandarmi

0
454

Jandarmii si Garda de Mediu au pregatit chitantierele de amenzi pentru cei care au facut gratare in locuri interzise in acest weekend.
gratar
De 1, 2 si 3 mai, Jandarmeria Romana, Garda Nationala de Mediu, Romsilva, Asociatia EcoAssist, Asociatia Agent Green si Asociatia Generatia Verde au organizat patrule verzi pentru sensibilizarea si responsabilizarea cetatenilor care fac gratare in paduri sau arii naturale protejate. „Vor fi amendati toti cei care lasa gunoi menajer in natura si fac foc de tabara, insa cei care fac gratare in locuri care nu afecteaza natura nu vor fi amendati”, a declarat pentru Cotidianul comisarul Garzii Nationale de Mediu, Silvian Ionescu.

In Bucegi, Asociatia EcoAssist, Primariile Sinaia si Busteni si Administratia Parcului Natural Bucegi au concentrat o echipa de 100 de voluntari din toata tara, cu varste cuprinse intre 16 si 26 de ani, care, timp de trei zile, vor supraveghea turistii din Sinaia si Busteni, alaturi de padurari si jandarmi.

Agent Green, Generatia Verde si Garda Nationala de Mediu au actionat si in Parcul Natural Comana: au inventariat grupurile de petrecareti si le-au oferit saci biodegradabili pentru evacuarea deseurilor.

„Actiunile de strans gunoi cu voluntari nu vor putea continua la nesfarsit.

Romanii vor trebui sa inteleaga ca nu este nimeni obligat sa stranga mizeria dupa ei. Nici autoritatile, nici ONG-urile. De asemenea, trebuie inteles faptul ca nu pot fi amplasate cosuri de gunoi in padure sau pe munte. Aceste zone nu sunt strazi publice, ci sunt arii naturale protejate, iar fiecare persoana are obligatia sa isi evacueze propriile deseuri”, a spus Liana Buzea, presedinte EcoAssist.

Sursa: Cotidianul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.