Japonia opreste importul de grau modificat genetic din Statele Unite

Japonia opreste importul de grau modificat genetic din Statele Unite
Japonia opreste importul de grau modificat genetic din Statele Unite

Japonia a anulat recent un contract pentru a cumpara grau din Statele Unite, invocand drept motiv faptul ca acesta este modificat genetic.

Printre cele mai importante tari din Asia care importa grau din Statele Unite se numara Filipinele, Coreea de Sud si China. Reprezentantii acestor tari au declarat ca au monitorizat situatia, dupa ce guverul S.U.A. a gasit grau modificat genetic intr-o ferma din Oregon, potrivit „Natural News“. „Ne vom abtine din a cumpara grau din vest incepand de azi“, declara Toru Hisadome, un oficial al ministerului, responsabil de negotul cu grau, citat de „Reuters“. Asia importa mai mult de 40 de milioane de tone de grau pe an, aproape o treime din totalul mondial de 140-150 de milioane de tone. Statele Unite sunt cei mai mari exportatori, urmati de Australia.

Reprezentantii Departamentului de Agricultura a Statelor Unite a afirmat ca nu exista niciun semn care sa ateste existenta unui grau modificat genetic in cantitatea exportata. „Consumatorii asiatici sunt tensionati in privinta mancarii modificate genetic“, precizeaza Abah Ofon, analist la Standard Chartered Bank in Singapore. „Acest lucru mareste ingrijorarea care exista fata de calitatea si valabilitatea graului la nivel mondial“. In 2006, o mare parte din cultura de orez din Statele Unite a fost contaminata de Bayer CropScience, primind interdictii in Europa si Japonia. Compania a acceptat in 2011 sa plateasca in instanta suma de 750 de milioane de dolari pentru a compensa cultivatorii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente