Green Energy Grup, 300 milioane de euro pentru parcuri eoliene

Green Energy Grup intentioneaza sa dezvolte trei proiecte de parcuri eoliene, cu puteri instalate de circa 60-70 MW fiecare, in urma unor investitii de aproximativ 300 milioane de euro, a declarat pentru Business Standard presedintele-director general al companiei, Gheorghe Tripon.

„Compania se afla in cautarea unor parteneri strategici, care sa se implice financiar in aceste proiecte”, a punctat Tripon. Green Energy Grup produce deja 0,75 MW energie eoliana intr-o centrala in Tulcea si in lunile urmatoare va mai instala alte doua centrale eoliene, cu o capacitate de 0,6 MW fiecare. Valoarea investitiei pentru cele trei centrale se ridica la aproximativ 1,5 milioane de euro, potrivit lui Tripon. Compania este implicata in proiecte eoliene in consortiu cu Electrogrup Baia Mare si Blue Line Impex, companie recent achizitionata de Enel Romania, cel mai mare distribuitor privat de electricitate din tara.

„Green Energy Grup participa si la un proiect ce vizeaza construirea unei centrale electrice de 5 MW, pe biogaz, la Iernut, precum si a unei fabrici de bioetanol”, a punctat presedintele-director general al companiei. El a mai spus ca valoarea acestui proiect se cifreaza la aproximativ 80 milioane de euro. „In momentul de fata, selectam partenerul strategic, care sa ni se alature in proiect”, a adaugat acesta, fara sa ofere insa detalii despre acest proces.

Oficialul Green Energy Grup a mai aratat ca societatea pe care o reprezinta poate acoperi financiar doar 20% din valoarea proiectelor pe energii regenerabile, pe care vrea sa le dezvolte in anii urmatori.

Green Energy Grup Bucuresti a fost infiintata la finele lui 2005 si a afisat, anul trecut, o pierdere de aproape 25.000 de euro. Compania a obtinut de la autoritatea de reglementare in domeniul energiei atat licenta de producator de electricitate, cat si licenta de furnizor de energie.

Potrivit planurilor anuntate de autoritatile romane, productia de energie verde ar trebui sa reprezinte 33% din consumul national pana in 2010, iar din acest procent, 17% ar urma sa fie acoperit de electricitatea produsa in centralele eoliene. In 2015, energia electrica provenita din surse verzi va trebui sa reprezinte 35% din consumul national, iar in 2010 va trebui sa ajunga la 38%.

Potentialul Romaniei pentru producerea de energie eoliana este destul de mare. Astfel, pe tot teritoriul tarii se pot amplasa instalatii eoliene, cu o putere totala de pana la 14.000 MW, ceea ce inseamna un aport de energie electrica de aproape 23.000 GWh/an.

Proiecte
Compania este implicata in proiecte eoliene in consortiu cu Electrogrup Baia Mare si Blue Line Impex, firma recent achizitionata de Enel Romania, cel mai mare distribuitor privat de electricitate din tara

Sursa: Business Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *