Green Week

Green Week

Organizatia studenteasca BEST Cluj-Napoca organizeaza cea de-a V-a editie a evenimentului ecologic Green Week, care se va desfasura in acest an in perioada 21-25 februarie 2011, in cele doua campusuri ale Universitatii Tehnice, din Observator si Marasti.

Green Week isi propune sa abordeze una dintre cele mai putin dezvoltate laturi ale educatiei studentilor, domeniul eco, printr-o serie de activitati axate pe constientizare, educare si implicare activa a studentilor in aspecte ce privesc mediul inconjurator. Ca la fiecare editie, in cadrul Green Week are loc colectarea de maculatura de la studentii din caminele Universitatii Tehnice. Cutiile pentru strangerea acesteia au fost amplasate in camine inca din data de 29 ianuarie, astfel incat studentii sa aiba timp pana la inceperea propriu-zisa a evenimentului sa stranga maculatura.

Green Week va incepe luni, 21 februarie, cu un schimb second-hand, in cadrul caruia studentii vor putea face schimb de cursuri, materiale scolare, carti si nu numai. Activitatea se va desfasura in campusul Observator, in aer liber. Seara, organizatorii vor incerca, impreuna cu studentii din camine, sa economiseasca energia planetei stingand lumina printr-un flash mob „Lights Off”. Tot luni va incepe workshop-ul Green Week, ce se va intinde pe durata intregii saptamani. In cadrul workshop-ului, studentii vor construi o harta a judetelor Romaniei din capace de plastic. In acest fel, workshop-ul va constitui si o competitie a judetelor.

Marti, 22 februarie, membrii BEST Cluj-Napoca vor ecologiza, impreuna cu studentii, campusul Observator al Universitatii Tehnice si imprejurimile acestuia. La curatenie vor participa si reprezentanti ai companiei iQuest. Scopul este, mai mult decat acela de a ecologiza campusul, acela de a stimula initiativa publica pentru o lume mai curata.

„Incepand din 2008, compania a decis ca respectarea societatii in care traim si conservarea mediului inconjurator sunt importante pentru a crea o luma mai buna. In acest sens iQuest a dezvoltat o serie de proiecte de protectie a mediului, de sustinere a comunitatii si de promovare a culturii. Astfel, a luat nastere Green iQuest, numele generic al initiativei de actiuni ecologice menite sa aduca o contributie la imbunatatirea si protejarea mediului natural. Participarea la actiunea GreeWeek a tinerilor de la BEST este inca o oportunitate pentru noi sa fim alaturi de comunitatea studenteasca in initiativa de a ne responsabiliza in ceea ce priveste mediul inconjurator”, au declarat reprezentatii iQuest.

Miercuri, 23 februarie, va avea loc un „Treasure Hunt” ce consta intr-o competitie pe 5 echipe de cate 4 studenti. Competitia va consta in trei probe ce vor pune la incercare perspicacitatea, spiritul practic si cultura ecologista a participantilor. Scopul competitiei este stimularea lucrului in echipa si promovarea gandirii ecologiste printre studenti.

Joi, 24 februarie, studentii sunt invitati sa sarbatoreasca evenimentul, impreuna cu organizatorii, la „Green Party”. Petrecerea va avea loc in Janis la Stuf, iar intrarea va fi conditionata purtarea unui obiect vestimentar de culoare verde.

Vineri, 25 februarie, va fi ultima zi de eveniment, in care se va incheia workshop-ul cu harta Romaniei si va fi anuntat judetul castigator.

In cadrul evenimentului va avea loc si un concurs de fotografie. Cele doua teme ale concursului sunt „Back to the origins” sau „Camera cea mai eco”. La concurs pot participa studenti de la toate universitatile din tara. Participantii trebuie sa trimita fotografiile lor pe adresa [email protected]. Fotografiile pot fi trimise pana in data de 22 februarie, iar castigatorii vor fi desemnati in cadrul Green Party.

BEST – Board of European Student of Technology este organizatia europeana a studentilor din domeniul tehnic infiintata in 1989 la Grenoble. In acest moment sunt grupuri locale BEST in 89 universitati din 30 de tari Europene.

Grupul local Best Cluj-Napoca a fost infiintat in anul 1995 si reprezinta Universitatea Tehnica Cluj-Napoca in cadrul organizatiei europene. In Romania mai sunt inca 4 grupuri locale in fiecare mare centru universitar: Brasov, Bucuresti, Iasi si Timisoara. Printre scopurile organizatiei noastre se numara asigurarea unei educatii complementare studentilor din domeniul tehnic, sprijin in cautarea unui loc de munca si in dezvoltarea carierei inca din primii ani de facultate si implicarea in sistemul de invatamant european.

Mai multe informatii despre eveniment pot fi gasite la http://greenweek.bestcj.ro

Sponsorii evenimentului sunt iQuest si Compania de Salubritate Brantner Veres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *