Greenpeace a descarcat un camion plin cu carbune in fata palatului prezidential din Franta

Greenpeace a descarcat un camion plin cu carbune in fata palatului prezidential din Franta
Greenpeace a descarcat un camion plin cu carbune in fata palatului prezidential din Franta

Activistii de mediu de la Greenpeace au descarcat un camion plin cu carbune in fata palatului prezidential din Franta, pentru a trimite un mesaj presedintelui Francois Hollande cu privire la sursele de energie pe care ei le considera periculoase.

Politia a retinut 12 activisti Greenpeace, acestia afirmand ca in camion mai erau doua containere in care se aflau deseuri radioactive, cu tritiu radioactiv inauntru, potrivit SBS.

In timp ce apa din containere avea niveluri peste normal de radioactivitate, nu a reprezentat insa o amenintare pentru echipele de curatenie sau pentru politie, atata timp cat nu s-a scurs din camion, au mai spus actvistii Greenpeace.

Un camion de balegar pentru Francois Hollande (Video)

Mesajul este destinat nu doar lui Francois Hollande, ci si cancelarului german Angela Merkel, cu cateva ore inainte de intalnirea celor doi, de la Paris.

Activistii le cer astfel celor doi lideri “sa abandoneze energiile care sunt considerate periculoase – carbunele si energia nucleara”. De asemenea, grupul vrea ca tarile europene sa se angajeze la cresterea procentului de folosire a energiei regenerabile la 45 la suta, pana in anul 2030.

In prezent, Franta obtine cel putin doua treimi din electricitate prin intermediul energiei nucleare, in timp ce Germania a marit procentul de electricitate generata de carbune la circa 45 la suta, in anul 2013.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente