Antibioticele au efecte neasteptate asupra mitocondriilor

Un studiu al EPFL a demonstrat ca antibioticele pe baza de tetraciclina au un efect neasteptat asupra dezvoltarii unor organisme. Pe langa sublinierea efectului de poluare exercitat de catre aceste antibiotice asupra solului, care sunt administrate pe scara larga septelului, cercetatorii le-au cerut colegilor sa analizeze consecintele utilizarii lor in experimente care moduleaza expresia genica….

Citește mai departe
Ciuperca lui Dumnezeu (Agaricus blazei muril)

Ciuperca lui Dumnezeu (Agaricus blazei muril)

Ciuperca lui Dumnezeu contine 120 de elemente, fiind bogata in proteine, vitamine si minerale. Contine o serie de steroizi care opresc dezvoltarea celulelor canceroase. Are proprietatea de a diminua efectele secundare ale chimioterapiei si radioterapiei, facand sa creasca imunitatea organismului. Specialistii au observat ca efectul antitumoral este de 100%. Ciuperca ajuta in diabet, vitalizand pancreasul…

Citește mai departe
Cercetatorii au gasit o alta intrebuintare gunoiului de grajd. Apa curata din balegar de vaca

Cercetatorii au gasit o alta intrebuintare gunoiului de grajd. Apa curata din balegar de vaca

Balegarul este astazi utilizat pe larg pentru producerea de ingrasaminte si energie. Insa oamenii de stiinta de la Universitatea din Michigan au dezvoltat o nou tehnologie, care produce apa curata din gunoiul de grajd. Inventia va deveni deosebit de importanta mai ales in regiunile aride ale planetei. „O mie de vaci produc aproximativ 38.000 de…

Citește mai departe

Coltul micului fermier – Plantarea pomilor

O plantare reusita influenteaza favorabil procentul de prindere si evolutia ulterioara a pomilor. Este necesara respectarea unor reguli elementare: n Plantarea trebuie facuta cat mai timpuriu, daca se poate pana la 15-20 aprilie, pentru ca pomii sa nu sufere daca primavara este secetoasa. De la scoaterea pomilor din pepiniera pana la plantare trebuie sa treaca…

Citește mai departe
Popula?ia de elefan?i africani de p?dure a sc?zut cu 62% în Africa central?, în doar zece ani

Populatia de elefanti africani de padure a scazut cu 62% in Africa centrala, in doar zece ani

Populatia de elefanti africani de padure a scazut cu 62% in Africa centrala, in doar zece ani, potrivit unui studiu. Analiza a confirmat temerile ca elefantii de padure (Loxodonta cyclotis) se indreapta catre disparitie, posibil in urmatorul deceniu. Ecologistii spun ca este nevoie de actiune rapida si eficienta pentru a salva specia, ei fiind ingrijorati ca animalele…

Citește mai departe
Animalele salbatice care produc daune pot fi impuscate si in extrasezon

Ramasi fara mancare din cauza secetei, mistretii invadeaza culturile oamenilor

Dupa ce termperaturile caniculare din ultima perioada au distrus culturi intregi si hectare de padure si vegetatie, oamenii au acum de infruntat o alta problema care le ameninta productia: animalele salbatice. In judetul Botosani, peste 1.000 de hectare de culturi agricole au fost distruse de mistreti. Pentru ca au ramas fara mancare, animalele invadeaza culturile…

Citește mai departe
Sprijinul oferit fermierilor care au produse ecologice poate ajunge la 600 de euro/ha în 2015

Daca va este teama de alimentele pline de pesticide si E-uri, le puteti incerca pe cele eco sau cumparati de la tarani

Daca va este teama de alimentele pline de pesticide si E-uri, le puteti incerca pe cele eco, din supermarketuri. O alta varianta pot fi achizitiile directe de la tarani, in baza unor comenzi ferme. Medicii sunt de acord la unison ca alimentele naturale sunt cele mai sanatoase: carne de gaina din curtea bunicii, hranita cu…

Citește mai departe

Quinoa planta sacra a incasilor – una dintre cele mai nutritive plante din lume

Timp de milenii altiplanul bolivian a constituit leaganul culturilor de quinoa. Acolo sus producuctia actuala a acestor boabe se inspira inca din metodele traditionale. Dupa ce a hranit intemeietorii grandiosului imperiu incas, quinoa continua sa ofere forta si vitalitate locuitorilor platourilor inalte, constituind alimentatia lor de baza. Din punct de vedere botanic quinoa apartine familiei…

Citește mai departe

Inca un pas in proiectul controlului poluarii cu nutrienti

Proiectul „Controlul integrat al poluarii cu nutrienti”, implementat de Ministerul Mediului si Padurilor, intra in etapa licitatiilor, dupa ce o misiune a Bancii Mondiale a analizat progresul proiectului in perioada martie-noiembrie 2010. Concluziile misiunii au fost ca implementarea proiectului se aproprie de jumatatea perioadei si ca partea de pregatire a inregistrat un progres semnificativ, acum…

Citește mai departe

Top 5 animale care recicleaza

Printre animalele care recicleaza cel mai mult sunt paianjenii si pasarile. Toate speciile animale au roluri importante in ecosistemul si majoritatea recicleaza cate ceva de pe Pamant (spre deosebire de oameni). Cateva animale ies insa in evidenta prin faptul ca sunt extrem de productive si beneficiaza foarte mult de pe urma refolosirii materialelor, potrivit Discovery….

Citește mai departe

Balegar neridicat de doi ani

Comisarii Garzii de Mediu Braila au gasit mii de tone de resturi de balegar intr-un stadiu avansat de fermentare, ce provin de la animalele din Complexul de Porci Braila, informeaza Agerpres. Balegarul nu a mai fost ridicat din 2007, iar comisarii au descoperit ca sursa mirosurilor ce au dus la proteste din partea organizatiilor de…

Citește mai departe

Consumul de carne are consecinte ecologice infricosatoare

Facem eforturi uriase pentru a avea o alimentatie nesanatoasa, costisitoare si cu efecte critice asupra mediului Pentru a ne hrani cu carne, pe langa suferinta pe care le-o provocam animalelor, distrugem paduri, poluam apa, aerul, solul si contribuim in mod semnificativ la incalzirea globala. Statisticile sunt ingrijoratoare: in SUA, poluarea cauzata de fermele de animale…

Citește mai departe

Braila: Groapa de gunoi de la Muchea nu este nici pe departe ecologica

Sintem departe de a fi rezolvat problema depozitarii deseurilor la standarde europene, chiar daca ne laudam cu groapa de gunoi ecologica. Dupa ce ne-a spus-o, zilele trecute, liderul PIN Lavinia Sandru, o recunosc si unii dintre alesii nostri, care cred insa ca mai avem la dispozitie cel putin 10 ani de acum inainte, pentru a ne integra si din punct de vedere al gunoiului.

Citește mai departe