Un timisorean creste 47 de vaci intr-un cartier din oras

Mirosul de balegar si mugetul vacilor in zorii zilei au devenit deja obisnuinta pentru locuitorii cartierului Mehala. De ani intregi, oamenii trec printr-un adevarat calvar: o ferma de vaci, ce numara acum 47 de capete, se dezolta pe zi ce trece, chiar sub nasul lor. Pe timp de vara, mirosul devine insuportabil, spun vecinii „fermierului de Timisoara”.vaci crescute

Ajunsi la capatul rabdarii, vecinii fermierului au facut mai multe sesizari la primarie. Insa nimic nu pare sa-l impresioneze pe proprietarul celor 47 de vaci cu buletin de Timisoara. ” Din 2009 si pana in prezent, au fost aplicate 9 sanctiuni contraventionale, din care 2 au fost achitate. Celelalte sunt contestate si asteptam sa se hotorasca in instanta ce se va intampla in continuare”, a declarat Alexandra Conchi, consilier in cadrul Directiei de Mediu din Primaria Timisoara.

„Vara e un miros insuportabil. Ai impresia ca traiesti la tara”, spune un timisorean. „Niciodata nu pot sa deschid nimic, miroase in toata casa”, a adaugat un altul.

Si reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare Timis au descoperit mai multe neregului la ferma de vaci din cartierul Mehala. „Aceasta ferma nu este inregistrata sanitar veterinar, animalele sunt inregistrate pe persoana fizica. Fermele de taurine trebuie amplasate la o distanta minima de 200 de metri, fata de ultima casa locuita”, sustine Pompilius Smultea, directorul Directiei Sanitar Veterinare Timis.

Daca pana la sfarsitul acestei luni, fermierul nu isi va muta animalele in afara orasului, va primi sanctiuni usturatoate. Sau cel putin asta promit autoritatile locale.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *