Targumuresenii se plang ca respira aer cu amoniac

0
336
Nemţenii se plâng de amoniacul de la Azochim

Aerul pe care il respiram este adesea insuportabil. Se plang targumuresenii si arata cu degetul spre Combinatul Chimic Azomures. Intre timp, Agentia pentru Protectia Mediului face noi si noi masuratori, iar Garda de Mediu vine cu un sir de amenzi. Combinatul contesta insa de fiecare data aceste masuratori si isi vede in continuare de treaba. Dar promite ca va face in urmatorii ani, investitii de zeci de milioane de dolari pentru reducerea poluarii.aer cu amoniac

Periodic la Combinatul Chimic Azomures apare un fum inecacios. Oamenii sunt nemultumiti si sustin ca de multe ori nici nu pot respira. Reprezentantii Combinatului spun ca amoniacul nu este periculos, iar depasirea cantitatii de amoniac din aer este pusa pe seama conditiilor meteo. Cand vremea e rea, ne putem astepta oricand la ceata si un miros insuportabil.

„Combinatul este cel mai mare poluant al orasului cu efecte asupra atmosferei si de aceea se incearca si revizuirea autorizatiei de mediu pentru a scadea emisiile pe care are voie sa le dea Azomures”, a declarat Danut Stefanescu, director APM Mures.

Numai anul trecut, Combinatul Azomures a fost amendat de trei ori. Cu 20.000, 50.000 respectiv 80.000 de lei.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.