Greenpeace acuza Ministerul Agriculturii ca refuza sa distruga culturile ilegale de OMG

Organizatia Greenpeace acuza ca reprezentantii Ministerului Agriculturii ignora legislatia de mediu si ca sa distruga productia ilegala de porumb si soia modificate genetic (MG) din Insula Mare a Brailei. Ecologistii Greenpeace au anuntat miercuri ca au descoperit cateva zeci de hectare cultivate cu OMG si au impus carantina in zona.

“Ministerul Agriculturii nu are aceasta calitate. Este sarcina Garzii de Mediu sa distruga culturile si sa aplice sanctiuni”, a declarat pentru HotNews.ro Nicolae Hristea, director in Ministerul Agriculturii.

Daniela Agache, comisar – sef al Garzii de Mediu Galati, a declarat pentru HotNews.ro ca institutia nu poate lua nici o masura, intrucat testele preliminare realizate miercuri au demonstrat ca nu exista culturi de soia modificata genetic.

“Testele rapide au fost negative, dar va fi realizata o noua testare a probelor la Institutul de Bioresurse Alimentare de la Bucuresti”, a declarat Daniela Agache.

“Vom continua carantina pe pe insula pana cand Guvernul Romaniei va lua problema organismelor modificate genetic (OMG) in serios si va incinera productiile ilegale din Insula Mare a Brailei”, a declarat Paun Gabriel, Greenpeace Romania.

Miercuri, reprezentanti locali ai Directiei Agricole Braila si ai Garzii de Mediu din Braila au incercat sa realizeze un control asupra productiei ilegale de plante MG in prezenta unei echipe Greenpeace.

“Am fost socat sa observ ca autoritatile locale refuza sa distruga porumbul MG cultivat ilegal pe insula si ca sunt incapabile sa gaseasca soia MG care a fost recoltata peste noapte.

Este inca pe insula, a ajuns in fabricile de procesare sau le vom descoperi in alimentele pe care le vom consuma fara sa stim?”, a precizat intr-un comunicat de presa Maciej Muskat, reprezentant al Greenpeace Polonia.

Sursa: Hotnews.ro

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,343FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente