Greenpeace: Nintendo este compania cea mai daunatoare mediului

0
302

Greenpeace a pus Nintendo in capul listei companiilor producatoare de electronice daunatoare mediului inconjurator, intr-un studiu anual.Clasamentul realizat de Greenpeace

Compania Japoneza Nintendo a fost declarata cea mai neprietenoasa companie cu mediul, in cadrul studiul Greenpeace Guide to Greener Electronics, avand un scor de doar 1,4 din 10 pentru intentiile sale cu privire la politicile chimice, a deseurilor si energiei, avand in acelasi timp si cel mai mic scor din cele 18 companii investigate.

Nintendo a primit nota zero la categoria e-deseuri, precum si la promisiunile sale de a reduce emisiile de gaze de sera, pentru al doilea an consecutiv. A primit totusi niste puncte in plus pentru ca nu foloseste aproape deloc PVC in consolele sale, promitand ca in curand vor renunta definitiv la acest produs chimic.

A primit puncte si pentru puterea scazuta a transformatorului pentru Nindentdo DSi si pentru faptul ca si-a dezvaluit emisiile din procesul de productie, dar nu a fost suficient pentru a scapa de ultimul loc, unde se afla de cativa ani.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.