Grigore Baboianu, numit vicepresedinte al Danubeparks

Grigore Baboianu, numit vicepresedinte al Danubeparks

Directorul executiv al Ad­mi­nis­tratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Grigore Baboianu, fost guvernator al Deltei, a fost ales vice­presedinte al Retelei DanubeParks, alaturi de Eszter Buchert, director adjunct al Par­cului National Duna-Drava. Nu­mi­rea sa a avut loc in cadrul pri­mei reuniuni a Comitetului Direc­tor al Danubeparks ce s-a desfa­surat la Ingolstadt, Germania, in perioada 22-24 oc­tombrie. Con­du­cerea va fi asigurata de Carl Manzano, direc­torul Parcului National Donau-Auen, care a fost reales in functia de Presedinte si Purtator de cuvant al Retelei. Directorul ARBDD Grigore Baboianu va reprezenta Reteaua in special in evenimentele din sectiunea de Mijloc si de Jos a Dunarii. La eveniment au mai luat parte partenerii proiectului din Austria, Germania, Slovacia, Croatia, Ungaria, Serbia si Bulgaria.

Reuniunea a prilejuit mai multe intalniri si ateliere de lucru, cum ar fi Atelierul de Lucru cu Factori Interesati din Bavaria privind Strategia UE pentru Regiunea Dunarii. In acelasi timp, noii par­teneri din cadrul proiectului s-au reunit pentru o sesiune de infor­mare privind raportarea si alte proceduri formale de imple­menta­re a proiectului, iar Grupul de Lucru Turism a avut primul sau Atelier de Lucru.

Cea de-a doua etapa a proiectul DANUBEPARKS (Ancorarea Re­telei Dunarene de Arii Prote­jate ca Platforma pentru Conser­varea Patrimoniului Natural al Dunarii), se va implementa in perioada 1 octmbrie 2012 – 30 septembrie 2014. Printre obiecti­vele proiectu­lui, se numara im­plementarea de strategii co­mune in cadrul unor masuri trans­nationale concrete, o aplicatie pen­tru un proiect privind pro­tectia vulturului codalb, planifi­carea unui centru de vizita DANUBEPARKS si doua con­ferinte trans-sectoriale, precum si monitorizarea la nivel dunarean a speciilor indicatoare pentru dina­mica fluviului, prundarasul gule­rat mic si lastunul de mal.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente