Reconstructia retelei energetice necesita investitii de 10 mld dolari

Reconstructia retelei energetice necesita investitii de 10 mld dolari

Pentru reconstructia retelei de energie electrica sunt necesare investitii de 10 miliarde de dolari, crede ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Mark Gitenstein, care a adaugat ca isi doreste sa vada mai multe companii americane implicate in procesul de reconstructie.

“Sunt mai multe companii (americane n.red) care cred in reteaua de electricitate pentru producerea de energie inteligenta si pentru reconstruirea retelelor din Romania. Am vazut studii care sugereaza potentialul acestora, dar costurile sunt evaluate la 10 miliarde de dolari”, a spus Gitenstein, in cadrul emisiunii “Dupa 20 de ani”, de la Pro Tv.

Ambasadorul adauga ca toate companiile interesate nu se implica momentan, pentru ca asteapta sa vada cum va evolua gestionarea activelor energetice. Gitenstein a mentionat implicarea majora pe care o are Exxon Mobile si faptul ca Chevron analizeaza posibilitatea exploatarii gazelor de sist.

“Trebuie sa vedeti, in primul rand, daca aveti gaze de sist. In cazul in care veti descoperi ca aveti, intr-o cantitate si de o calitate care merita exploatate, trebuie sa veti cum vor fi exploatate. SUA este un model de exploatare”, precizeaza ambasadorul.

Acesta a reiterat faptul ca exploatarea gazelor de sist este mult mai avantajoasa, pentru ca sunt mai ieftine. “Romania plateste de doua ori mai mult decat SUA pe gazele naturale de productie proprie si de cinci ori mai mult decat SUA pentru cele importate”, a punctat Gitenstein.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente