Grija la vegetatia uscata! Incendierea acesteia va poate scoate din buzunar pana la 50.000 de lei

0
416
Grija la vegetatia uscata! Incendierea acesteia va poate scoate din buzunar pana la 50.000 de lei
Grija la vegetatia uscata! Incendierea acesteia va poate scoate din buzunar pana la 50.000 de lei

Persoanele care incendiaza vegetatie uscata fara a anunta consiliile locale ar putea fi sanctionate cu amenzi cuprinse intre 3.000 si 50.000 de lei, a anuntat joi Garda Nationala de Mediu (GNM).

GNM, prin Comisariatul General, a solicitat comisariatelor regionale si judetene din teritoriu sa transmita consiliilor locale o avertizare privind arderea miristilor, a vegetatiei uscate si a resturilor vegetale, acestora revenindu-le sarcina de a comunica agentilor economici si persoanelor fizice detinatoare de terenuri obligatiile care le revin in vederea arderii miristilor si vegetatiei uscate in conditii de siguranta.

„Privind sanctionarea conform prevederilor legale a celor care se fac vinovati de incendiile produse, trebuie sa va implicati in mod deosebit, iar acolo unde este cazul, sa inaintati solicitare catre organele de politie in vederea cercetarii si solutionarii cauzelor. Aveti obligatia de a actiona cu corectitudine, promptitudine si profesionalism pentru indeplinirea in cel mai serios mod a sarcinilor de serviciu”, a spus Ovidiu Daescu, Comisarul general al GNM.

In cazul arderii miristilor fara instiintare, vor fi aplicate amenzi de la 3.000 pana la 6.000 lei, pentru persoane fizice, si intre 25.000 si 50.000 lei, pentru persoane juridice.

GNM mai informeaza ca arderea vegetatiei uscate si a resturilor vegetale este strict interzisa daca nu se impune ca o masura exceptionala in cazuri de carantina fitosanitara, sau pentru prevenirea raspandirii unor boli sau daunatori specifici.
Pentru igienzarea terenurilor prin ardere, cetatenii au obligatia de a solicita si obtine accept de la Agentia pentru Protectia Mediului (APM) si permis de lucru cu focul de la primarie, obtinut dupa ce proprietarul terenului a primit acceptul de la APM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.